- Er det slik byråd Elvestuen behandler saker fra «vanlige» folk?

oppgitt: Bussaksjonist Hilde Ekeberg Pillier er oppgitt over kommunens saksbehandlingen. - Er det slik byråd Elvestuen behandler saker fra "vanlige" folk? lurer Hilde. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Det begynner å bli veldig lenge siden bussaksjonist Hilde Ekeberg-Pillier sist hørte noe fra samferdselsbyråden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2012 kl 09:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Det er nå snart ni måneder siden bussaksjonist Hilde Ekeberg-Pillier leverte underskriftskampanje til samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V), med krav om å få tilbake den opprinnelige 56-bussruten. Og det også med selveste ordføreren som overleverer - les sak her.

Endret 56-ruta

Bakgrunnen for nevnte bussaksjon, er at tidligere gikk omtalte bussrute 56 fra Solemskogen til Torshov, men i fjor ble den lagt om til Nydalen i stedet.

Etter å ha blitt kjent med aksjonen for å få opprinnelig 56-bussruta tilbake, uttalte samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) tidlig i desember i fjor til Nordre Aker Budstikke at han ville be Bymiljøetaten om en redegjørelse for ruteendringen.

Purret flere ganger

Men etter at Hilde personlig troppet opp på Rådhuset før jul i fjor, med rundt 150 underskrifter til støtte for å få tilbake opprinnelig bussrute til Torshov, har lite skjedd.

Både Hilde og avisen har flere ganger purret på byråden, men tilbakemeldingen er at byråden selv har purret på etaten for å få en redegjørelse for endringen.

Forsinkelser

Ett av argumentene for å få tilbake opprinnelig rute til og fra Torshov, er at bussen nå ofte blir forsinket, fordi den nå må opp/ned forbi Storosenteret, og i tillegg inn i, og gjennom Storokrysset.

- Og da snakker vi om busser som jeg opplever ofte er opptil hele 20 og 30 minutter forsinket. I den gamle traseen var bussen sjelden forsinket, da den gikk fra Torshov kjørte den jo i trikkesporet oppover, og slapp all bilkøen, sier Hilde som nå er veldig oppgitt over hele saksbehandlingen.

- Trist og skremmende

- Man vil jo at politikere og de som jobber i byråkratiet skal synes det mange andre mennesker er opptatt av, skal være viktig. Og ikke minst ta det alvorlig! Ikke bare skyve saken det under en stol og deretter håpe på at jeg glemmer det. Hvis det er slik byråd Elvestuen jobber, er det både trist og skremmende. Er det virkelig slik byråd Elvestuen behandler enkeltsaker fra «vanlige» folk? Og at en redegjørelse fra Bymiljøetaten til byråden skal ta flere måneder, synes jeg bare er helt vilt!

Men nå skjer det noe

Avisen har i dag vært i kontakt med byråd Elvestuen (V), og han synes også at saken har tatt veldig lang tid.

- Ja, det skulle jo vært en mye raskere tilbakemelding i saken. Men nå har vi i hvert fall de tilbakemeldingene vi trengte fra bymiljøetaten, og jeg vil i løpet av august ha et møte med Ruter. Så får vi diskutere hva som bør gjøres, enten om ruta skal bli slik den er i dag, eller om den eventuelt bør endres igjen. Blir ruta endret, så vil den endringen eventuelt tre i kraft 9. desember, som er datoen da Ruter gjør ruteendringer, forteller Elvestuen.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse