Er du født i 1984-1985?

TID: Tidsskulpturen utenfor museumet skal åpnes 4. juni. FOTO: TEKNISK MUSEUM

Teknisk museum søker 30-åringene, som i 1996 sendte hilsen til fremtiden i en tidskapsel på museet, dengangen elever i femte og sjette klasse på blant annet Kjelsås og Korsvoll skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2015 kl 15:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

INVITERER: Er du rundt 30 år og fra Kjelsås/Korsvoll, inviterer Teknisk Museum og Kathrine Daniloff til åpning av tidsskulpturen ved museumet, 4. juni. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KJELSÅS: Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff forteller at tidskapselen skal åpnes 4. juni.

– Hilsenene fra 1996 til fremtiden, ligger inni skulpturen foran Teknisk museum. Skolebarn og lærere fra den gang er invitert for å se igjen sine 20 år gamle hilsener. Er din hilsen inni kapselen, er du herved spesielt invitert til å overvære åpningen, inviterer Daniloff.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

30-åringene

Teknisk museum søker 30-åringene, som 11. juni i 1996 sendte hilsen til fremtiden i en tidskapsel på museet. De er altså født rundt 1984-85 og var da elever i 5. og 6. klasse på Kjelsås skole, Korsvoll skole, Volla skole, Lillestrøm, Oslo Montessoriskole, Furuset skole og Kylstad skole.

Les også: Vasser i søppel og kjører sikksakk mellom knust glass

Solur

Skulpturen, med navnet SOLEKKO, er også et astronomisk instrument: Den koniske formen gjør den til et solur. En gang i året, på sommersolverv 21. juni, klokken 13.15, kaster den ikke skygge, står det også på hjemmesiden til Teknisk Museum.

En av fem tidskapsler i verden

Kunstneren bak prosjektet er Kate Pond fra Vermont, USA. Skulpturen er ett av fem verker i verden. Tilsvarende tidskapsler, med astronomiske egenskaper, står i Stanstead - Quebec (Canada), Mapua - Nelson (New Zeeland), Honolulu - Hawaii (USA), og Sendai (Japan). Skulpturen SOLEKKO ble innviet med tidskapselen 11 juni 1996. Samtidig åpnet museets utstilling Klokker og ur.

Gjensyn med fortiden

– Barna som deltok på tidskapselprosjektet ble den gangen invitert til åpning av kapselen etter at de hadde blitt voksne. Kate Pond, kunstneren bak prosjektet, har gjort 2015 til året for åpning av samtlige kapslene i de ulike skulpturene verden over, mellom 1993 og 2007, forteller Daniloff.

4. juni 2015 skal altså tidskapselen på Teknisk museum åpnes. Kunstverk i postkortstørrelse fra barn i Oslo, Vermont, Hawaii og Quebec skal igjen få se dagens lys. Til stede er kunstneren og flere av lærerne og elevene som deltok i prosjektet i 1996, ifølge museumets hjemmeside.

Les mer på museumets hjemmeside.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse