«Er du også lei av at pappa er på do når nissen kommer?»

Drama-elev Emil (16) har fått en god forretningsidé.

Hopp: Og med sin kropp, han gjør et hopp - den unge nissen - fra "Nissen". FOTO: Kristin Tufte Haga

Emil (16) kommer gjerne hjem til deg som julenisse i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2012 kl 13:51

OSLO/KJELSÅS: At det finnes mange kreative sjeler på Hartvig Nissen videregående skole, er vel ikke nytt. Men at elever fra skolen på Frogner i Oslo kan bookes inn som julenisse, er kanskje ikke så vanlig.

Emil Nikolai Stang (16), fra Kjelsås, er førsteårselev ved dramalinjen ved skolen. Og han har allerede bestemt seg for å bli skuespiller, og synes det kan være greit med litt «praksis» i julen og julaften.

Skal dokumentere at nissen er virkelig

- Jeg elsker jo teater og rollespill. Å få være selveste julenissen ser jeg på som en god øvelse i faget mitt, sier den unge nissen.

- Dette blir en viktig rolle - og noe barna skal huske senere i livet. Så det bør bli bra! Det er ikke rom for å miste skjegget, for å si det sånn, ho ho! Jeg skal dokumentere at julenissen er virkelig!

Emil forteller at for han var nissebesøket det største høydepunktet i løpet av julekvelden.

LES OGSÅ: Alvildes (9) juletegning er på tusenvis av julekort i hele verden

Allerede booket

- For noen dager siden kom jeg over en butikk som solgte nissedrakter. Da fikk jeg ideen! Så nå har jeg hengt opp oppslag rundt omkring. Én familie har allerede meldt seg, men jeg har tid til flere nissebesøk, også i dagene før julaften. Nå gleder jeg meg til å få gi barn samme gleden på julaften som jeg fikk, forteller Emil.

Den unge nissen legger forøvrig til at nisseoppdrag på selveste julaften, ikke kan bli for sent. Nissen skal jo selv også feire kvelden.

Hvor ble det av pappa?

Og oppslagene til Emil begynner slik:

«Er du også lei av at pappa er på do når nissen kommer?»

- He he, jeg lurte alltid på hvorfor pappa aldri var der samtidig med nissen, forteller Emil.

Og hva koster det å få en ekte nisse på besøk?

- Jeg tenker at det er noe vi blir enige om! sier nissen fra "Nissen".

Og Emil-nissen kan kontaktes via facebook.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon