Er du også ute og går i dag?

Tinius, Maud og Nicoline er med hvert år og samler inn penger til TV-aksjonen. FOTO: PRIVAT

Årets TV-aksjon i gang, og det mangler ikke på bøssebærere! Men ikke alle områder har en hel skole som stiller opp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.10.2016 kl 09:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Årets TV-aksjon, søndag 23. oktober – i år til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for noen av de mest sårbare, mennesker rammet av krig og konflikt.

Ola Borander, frivillig i innsamlingsapparatet for Kjelsås Grefsen, forteller om så stor pågang av bøssebærere, at de faktisk måtte stoppe påmeldingen allerede for en uke siden.

Hel skole

– Og ikke minst er vi i området Grefsen og Kjelsås så heldige at vi har Rønningen Folkehøgskole som hjelper oss hvert år. I år med ikke færre enn 173 bøssebærere, forteller han på telefon fra menighetssenteret, hvor innsamlingen organiseres.

Samtidig som han tar en liten pause, for akkurat da kommer en mor med to små barn inn.

LES OGSÅ: WOW! Gjett hvor mange tusen kroner disse Nordberg-jentene samlet inn fra kakesalg!

Se bildet større

Denne frivillige gjengen er stasjonert på menighetssenteret og leverer ut bøsser, og tar imot bøsser. Fra venstre stående: Tori, Anne Marthe, Eva, Endre, Bjørg, Pål, Christian, Arne, Tove, Jon Henrik. Foran fra venstre: Linn, Eira, Ola og Ivar FOTO: PRIVAT

Muffins

– De har solgt muffins ved trikkeholdeplassen ved Glads vei i dag, og fått inn hele 830 kroner, forteller Borander.

I fjor fikk faktisk Grefsen og Kjelsås inn hele 600.000 kroner alene, som ett av fire områder i bydel Nordre Aker.

– Det er faktisk det høyeste beløpet for ett område i Oslo, etter Røa og Vinderen, ifølge Borander, som selv har vært engasjert i TV-aksjonene i flere år.

To millioner mennesker

Videre fra pressemeldingen TV-aksjonen sendte ut i forkant, gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

– Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom, fra TV-askjonens egen pressemelding.

SEND OSS GJERNE BILDER FRA INNSAMLINGSAKSJONEN I NORDRE AKER - SEND TIL TIPS@NAB.NO

– Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Eneste

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp.

– Gjennom lokale frivillige får Røde Kors tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv, videre fra pressemeldingen.

LES OGSÅ: Røde Kors-benken på Myrerjordet er borte. Vi har løst mysteriet!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse