Er en snuplass unna 55-bussens gjenoppstandelse

Fra venstre: Johan Hobøl (Bymiljøetaten), Jan Erik Pedersen (Ruter), Bente M. Larsen (Ap), BU-leder Bent-Gerther Rønning (H) og Stein Ø. Salomonsen (Ruter), deltok i befaringen 22. januar. FOTO: UTLÅNT

Mens Bymiljøetaten kartlegger mulighetene for en snuplass i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsberg vei, skal Ruter snart prøvekjøre buss på 55-ruta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2015 kl 13:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Det er nå plassen det står på, og som vil avgjøre om Ruter vekker 55-bussen til livet igjen, etter at lokalruta over Lillo og Grefsen ble avviklet i 2013, til store protester både fra lokalmiljøet og bydelspolitikerne.

Årsaken var at Kapellveien ble stengt forbi Grefsen skole. Flere alternative traseer har blitt foreslått siden den gang.

Etter et vellykket møte mellom politikere fra Bydel Nordre Aker og Ruter i november 2014, ble det enighet om at Ruter skulle ta initiativ til en ny befaring.

Denne ble gjennomført torsdag 22. januar, der Bydel Nordre Aker og Ruter sammen med Bymiljøetaten så på mulighetene for en snuplass for buss i området ved den nye flerbrukshallen, tilknyttet Grefsen barneskole.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Stor eller liten buss?

Ved planlegging av snuplassen i krysset mellom Kapellveien og Betzy Kjelsbergs vei vil trafikksikkerheten for elevene ved Grefsen skole være et viktig hensyn som må ivaretas.

Det er også et spørsmål om en snuplassen blir stor nok for en normal tolv-meters buss, eller om det kun er minibusser som vil kunne snu her. Driftsopplegget blir derfor et resultat av hva slags type buss det er mulig å kjøre med, og det er ikke fastlagt, opplyser Jan Erik Pedersen i Ruter, til Nordre Aker Budstikke.

– Konklusjonen etter befaringen var at Bymiljøetaten skulle sjekke ut muligheten for å bygge en snuplass i forbindelse med krysset, og at Ruter får en bussoperatør til å se på mulighetene for å snu med en minibuss ved innkjøringen ved Kapellet. Dette er forhold som må avklares før vi går videre med saken og før vi kan estimere en mulig oppstartdato, sier Pedersen.

Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten opplyser at de har laget et forslag til hvor og hvordan snuplassen i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsberg vei kan utformes. Det er oversendt Ruter.

– Bymiljøetaten ser helst at ny linje 55 benytter dagens infrastruktur. En snuplass for buss krever en diameter på 30 meter og vil være et stort innhogg i terrenget, samt at det er vanskelig å forsvare i et kost-nytte perspektiv. Ruter vil testkjøre linjen med minibuss for å se om det lar seg gjennomføre. Da kundegrunnlaget ikke var altfor høyt før Kapellveien ble stengt for gjennomkjøring og linje 55 ble lagt ned, vil en minibuss kunne dekke behovet, sier Bratteberg.

LES OGSÅ: Sindre irriterer seg over fotgjengere i skiløypa: – Dere gir faen. Skam dere!

– 17. mai to ganger i året

– Beboerne på Lillo øyner nå håp om å få bussen tilbake, forteller Bente M. Larsen, gruppeleder for Arbeiderpartiet i bydelsutvalget.

– Det har så langt denne vinteren vært mye snø, og jeg vet at dette – sammen med den bratte Skolebakken - har medført store problemer for blant andre eldre som blir isolert i sine leiligheter, sier Larsen.

– De første skritt nå er at veiene må ryddes bedre for snø, slik at Ruter kan foreta en testkjøring med liten buss. Jeg håper testkjøringen blir positiv, slik at vi kan få bussen tilbake. Da vil beboerne her på Lillo feire 17.mai to ganger i år! avslutter Larsen.

LES OGSÅ: Er Morellbakken-elevene best rusta for framtida?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse