Er han utro?

Snakker han mye om en dame på jobben?

Går du rundt med mistanker om at han har en annen? Slik finner du sannheten!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2009 kl 09:58

KVINNEGUIDEN.NO:

Føler du at det er noe merkelig på gang? Kommer han sent hjem og alltid har unnskyldninger på lager? Snakker han mye om en dame på jobben?

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt kjærlighetssorgen

Skal man spionere?

Så hvordan skal man gå frem for å få klarhet om det virkelig er noe på ferde?

Psykolog og samlivsekspert Frode Thuen mener at mistankene fort kan forveksles med ubegrunnet sjalusi. Likefullt bør man nok dele sine mistanker, for å gi den andre mulighet til å bekrefte eller avkrefte.

LES OGSÅ: Vær lykkelig som singel

- Noen velger å legge kortene på bordet når man blir konfrontert med mistanken, men de fleste nekter så lenge det er mulig å tilbakevise eventuelle "bevis". Derfor kan det noen ganger være nødvendig å fremskaffe sikre bevis.

Og når det er kommet så langt at man begynner spionerer på partneren, er forholdet inne i en svært kritisk fase. Uansett om mistanken er berettiget eller om det handler om uberettiget sjalusi, mener psykologen.

Umulig med tillit

Så hva skal man egentlig se etter?

- All slags typer forandringer i væremåte kan være uttrykk for utroskap; at man blir mer fjern, mer irritabel, mer ustabil, mer fraværende, eller at man plutselig legger om stilen, interessene, holdningene og så videre. Men slike ting kan selvsagt også skje av helt andre årsaker, advarer Thuen.

Hvordan kan man i det hele tatt lære seg å stole på partneren dersom det ligger en mistanke i bunnen?

- Det er vel egentlig umulig det. For det at man har en mistanke, innebærer jo at man ikke stoler på partneren. Men noen ganger må man bare bestemme seg for å stole på ham eller henne. Det betyr ikke at all mistanke forsvinner av den grunn, men man trenger ikke nødvendigvis å agere på mistanken - at den blir styrende for hvordan man opptrer eller reagerer, sier Thuen og fortsetter;

- Jo sterkere mistilliten er, jo vanskeligere er det for øvrig å regulere den med viljen og besluttsomhet. Og klarer man det overhodet ikke, er det kanskje uttrykk for at det er noe grunnleggende galt med forholdet, avslutter han.

LES OGSÅ: Krangel om barna

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon