Annonse: Amfi Ullevaal

Er Kanwal (54) landets mest allsidige Narvesen-kjøpmann?

Kanwal Agnihotri, kjøpmann på Narvesen Ullevaal stadion, har en svært allsidig bakgrunn.

Drømmene ledet ham til Norge fra India på 80-tallet, men lite visste Kanwal Agnihotri at den etter hvert brede utdannelsen skulle gjøre ham til en kioskvinner!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2018 kl 15:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: Narvesen Ullevaal stadion

Åpningstider:
Mandag-fredag 08-19
Lørdag 09-18

Narvesen-konseptet slik vi kjenner det i dag drives av Reitan Convenience, som består av Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, Pressbyrån i Sverige, 7-Eleven i Norge, Sverige og Danmark, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt Lietuvos Spauda i Litauen.

Reitan Convenience har en markedsledende posisjon i alle sine land, med 2300 utsalgssteder. I 2015 hadde de en omsetning på 15,9 milliarder kroner.

GÅ TIL AMFI ULLEVAALS NETTSIDER!

AMFI ULLEVAAL: – Det kan nok være at jeg er den mest allsidige pølseselgeren i Norge, men det vet jeg ikke. Pølser kan jeg! sier Kanwal med et bredt glis i den nylig oppfriskede Narvesen-forretningen på Ullevaal.

Det har gått drøyt 30 år siden dagens 54-åring flyttet til Norge fra den indiske delstaten Punjab.

– Jeg flyttet hit for å videreutdanne meg som ingeniør. Jeg visste lite om landet på forhånd, men at det er midnattssolens land - og at det er kaldt, sier kjøpmannen, som også driver en Narvesen-forretning på Carl Berners plass.

Se bildet større

Narvesen satser på et stort sortiment av drikkevarer.

Studerte naturfag i India

Før han satte seg på flyet til det norske kongeriket, jobbet han som labkjemiker på en fabrikk som fremstilte glukose fra mais. Dette på bakgrunn av å ha tatt bachelor of science (høyere universitetsutdannelse innen matte, kjemi og fysikk).

Men Kanwal var lysten på å realisere nye mål, og kursen for en enda større kompetanse ble staket ut.

– Da jeg kom til Norge for å videreutdanne meg, begynte jeg først på folkehøyskole for å lære språk og kultur, deretter på en landbruksskole i Trøndelag for bli enda dyktigere i norsk. Det gjorde at jeg omsider kunne ta utdanning som elektroingeniør, sier 54-åringen.

Han legger derimot ikke skjul på at det oppstod en brutal hindring på veien: Han lyktes ikke med å få en relevant jobb.

– Så da tok jeg husøkonom-utdannelse. Det medførte arbeid på Aker sykehus og Oppsal sykehjem, som seksjonsleder for drift, før jeg begynte i Narvesen i 2004 - og her blir jeg til pensjonsalderen! sier Kanwal oppglødd en marsdag i 2018.

Ferskt Ullevaal-ansikt

Se bildet større

Også fra utsiden er butikken åpnet opp mer. Kjøpmann Kanwal ønsker velkommen.

Mannen, som nå er norsk statsborger, tok over som kjøpmann i Narvesen Ullevaal stadion for godt og vel én måned siden.

– Siden har vi hatt stengt noen dager for å gi forretningen en ansiktsløftning: Vi har åpnet fasaden og fått rene linjer. Vi har nytt interiør og omrokkert litt, fått ny kaffemaskin og innført pizza på menyen. Dette ved siden av at vi satser på bake- og drikkevarer, sier Kanwal - og understreker hvorfor folk skal besøke ham og kollegene på Ullevaal.

– Her finner du mellommåltider så vel som matpakker. Vi håper å bli kjent for at vi har bra mat!

– Hva kan nordmenn lære av India?

– Service, omsorg og ydmykhet. Det er et pålitelig folkeslag. Jeg har forsøkt å ta med meg disse egenskapene til Narvesen, som er spesielt viktig i en lederstilling. Vi forsøker også å gi hver eneste kunde oppmerksomhet, som er en del av dette.

– Hva kan India lære av Narvesen?

– Masse! Blant annet systematikken når det gjelder den daglige driften og verdigrunnlaget. Faste priser, renslighet og hygiene, sier Kanwal.

LES OGSÅ: 5 grunner til å besøke Ullevaals splitter nye sportsbutikk

Se bildet større

Narvesen-kiosken på AMFI Ullevaal er pusset opp, og har blitt lysere og luftigere.

– Et lyspunkt

Han beskriver det som «kjempefint å gå til jobben», der ingen dager er like.

– Jeg gleder meg hver eneste gang. Vi har forskjellige kunder i forskjellige humør, men vi er som regel et lyspunkt for de fleste.

– Hvor mye har du ofret på veien til å bli en lederskikkelse i Narvesen?

– Jeg har stått på veldig mye, spesielt i starten for å bli kjent med merkevaren. Akkurat nå lever jeg i - og av - Narvesen. Jeg er skilt, men har tre barn og har det bra. Jeg har vel ikke ofret noe, men i starten vil det alltid være mye jobbing, sier Kanwal, før vi avslutningsvis bare må høre om han ikke har ytterligere studieplaner i sikte.

– Nei, nei. Jeg har det veldig bra her på Ullevaal, sier en tydelig fornøyd og serviceinnstilt Kanwal.

VERDT Å MERKE SEG: Fra førstkommende tirsdag (uke 12) er det PØLSEFEST med ALLE pølser til 25 kroner!

GÅ til AMFI Ullevaals nettsider!