Er nok noen som gleder seg til søndag!

Er nok noen som gleder seg til søndag!

Til og med 20. august er det båndtvang, men fra og med søndag 21. august er det lov å slippe bikkja. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Endelig, etter flere måneder i bånd så er det snart bare å sette avgårde i skogen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2016 kl 22:59

NORDRE AKER: Båndtvangen som gjelder for Oslo kommune er: «I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt».

Marka og i byen

I Oslo gjelder bestemmelsen både i Marka og i byen - også i parker, friområder og på øyene i fjorden, og skal sikre at dyrelivet ikke blir forstyrret av hunder i denne perioden. Men fra og med fredag 21. august er det altså lov å slippe bikkja i Oslo kommune - les mer om verneområder her.

Ekstraordinær båndtvang

Bymiljøetaten i Oslo kommune skriver følgende: «Utenom ordinær båndtvangsperiode (1. april-20. august) kan kommunen innføre båndtvang for en begrenset periode under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte vilt som vil kunne bli jaget/skadet av løse hunder.»
Kontroll

Skal ha kontroll

Likevel, den enkelte hundeeier har alltid ansvar for å ha kontroll på hunden sin ved bruk av bånd eller på annen måte: "...slik at den ikke jager eller skader vilt. Dette følger blant annet av hundelovens § 4: «Hunder skal alltid holdes under slikt tilsyn at de så vidt mulig hindres i å drive eller forfølge vilt».

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse