Er nok noen som gleder seg til søndag!

Til og med 20. august er det båndtvang, men fra og med søndag 21. august er det lov å slippe bikkja. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Endelig, etter flere måneder i bånd så er det snart bare å sette avgårde i skogen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2016 kl 22:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Båndtvangen som gjelder for Oslo kommune er: «I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt».

Marka og i byen

I Oslo gjelder bestemmelsen både i Marka og i byen - også i parker, friområder og på øyene i fjorden, og skal sikre at dyrelivet ikke blir forstyrret av hunder i denne perioden. Men fra og med fredag 21. august er det altså lov å slippe bikkja i Oslo kommune - les mer om verneområder her.

Ekstraordinær båndtvang

Bymiljøetaten i Oslo kommune skriver følgende: «Utenom ordinær båndtvangsperiode (1. april-20. august) kan kommunen innføre båndtvang for en begrenset periode under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte vilt som vil kunne bli jaget/skadet av løse hunder.»
Kontroll

Skal ha kontroll

Likevel, den enkelte hundeeier har alltid ansvar for å ha kontroll på hunden sin ved bruk av bånd eller på annen måte: "...slik at den ikke jager eller skader vilt. Dette følger blant annet av hundelovens § 4: «Hunder skal alltid holdes under slikt tilsyn at de så vidt mulig hindres i å drive eller forfølge vilt».

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse