ANNONSE
Annonse

Er poden veldig god i matte?

Stortingspolitiker Kristin Vinje (H). Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nå åpner fire egne samlingssteder i Norge for unge som har ekstra talent for nettopp realfag. Oslos talentlokasjon blir i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2016 kl 13:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: I høst åpner talentsentre for realfag, matematikk, naturfag og teknologi, i de fire byene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Og i Oslo er det Teknisk Museum - eller Oslo Vitensenter - på Kjelsås som blir lokasjonen.

– Dette blir et nytt og spennende tilbud til elever med stor interesse for matematikk, naturfag og teknologi, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i pressemelding fra Regjeringen.no.

Kan bli ensomt å være god

Videre.

Det står også i samme pressemelding at høyt presterende elever kan fort kan bli ensomme på egen skole, men at de ved talentsentrene får møte andre elever med stor interesse for realfag.

Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), og medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, utdyper videre.

Skal stimulere nysgjerrigheten

– Det å stimulere barn og unge til å bli nysgjerrige på teknologi og realfag er utrolig viktig. Vi trenger flere som er interessert og får kompetanse i dette i fremtiden, og for å få til det må vi stimulere den naturlige nysgjerrigheten barn er utstyrt med.

– Målet er at flere barn og unge skal prestere på høyt og på et avansert nivå i matematikk og naturfag. Jeg er nysgjerrig på å se hvordan de legger opp arbeidet her på Kjelsås og gleder meg til å følge med på utviklingen, sier Vinje.

Fra 8. klasse

Målgruppen er både elever som presterer på høyt nivå, og elever som har potensiale for å prestere på høyt nivå.

Talentsentrene skal i første omgang være et tilbud til elever på 8. til 10. trinn på ungdomsskolen, og elever som går de to første årene på videregående skole.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse