ANNONSE
Annonse

Er redd barna skal drukne i barnehagen

Ved mye nedbør må Badebakken barnehage holde barna innendørs, av frykt for drukningsfare. Foto: PRIVAT

– Ved regn eller snø som smelter, danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna. Ledelsen og ansatte ikke har annet valg enn å holde barna inne, skriver FAU ved Badebakken Barnehage i bekymringsmelding til Bydel Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2015 kl 20:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Badebakken barnehage er en kommunal barnehage i Oslo med 56 barn fra ett til seks år. I forrige uke sendte Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Badebakken barnehage bekymringsmelding til Nordre Aker bydel og bydelsoverlegen.

Ved regn eller eventuelt snø som smelter danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna

– Alvorlig bekymret

– Vi i FAU på Badebakken barnehage er bekymret for uteområdet på Badebakken barnehage. Vi er på vegne av foreldrene i Badebakken barnehage alvorlig bekymret for tilstanden og mangel på vedlikehold av uteområdene. Uteområdet skal driftes av Omsorgsbygg, skriver FAU.

LES OGSÅ: Den lesbiske presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Holder barna inne

– Problemet er at ved regn eller eventuelt snø som smelter danner det seg store vanndammer som er til drukningsfare for barna. Det betyr at Ledelsen og ansatte ikke har annet valg enn å holde barna inne i perioder. Det mener vi er uholdbart, skriver FAU videre.

Det står også i bekymringsmeldingen at ledelsen ved barnehagen har vært i kontakt med Omsorgsbygg gjentatte ganger uten at det har skjedd betydelig forbedring.

LES OGSÅ: 50-70 prosent av alle legebesøk handler om stress

– Må få leke ute

– Vi mener det er rimelig at barna må få ha muligheten til å leke ute uavhengig av antall millimeter nedbør. Vi påpeker også at dette ikke bare er et problem ved unormalt store nedbørsmengder. Det har vært nødvendig å holde barna inne flere dager i høst, også på dager med store nedbørsmengder, skriver FAU og ber om en snarlig løsning inneværende uke - uke 48.

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Omsorgsbygg, som også har mottatt bekymringsmeldingen.

LES OGSÅ: Har Gunn det kuleste og beste firmanavnet i Norge?

– Store arbeider

– Omsorgsbygg er blitt gjort klar over problemet med overvann på et område av barnehagens utearealer, og hatt dialog med barnehagen om dette. Vi har undersøkt hvilke permanente løsninger som kan hjelpe problemet, men dessverre ligger tomten slik til at det er behov for store arbeider for å få ledet vannet vekk fra uteområdet, noe vi ikke vil rekke umiddelbart, skriver direktør ved Juridisk og anskaffelsesfaglig avdeling i Omsorgsbygg, Jon Søland.

– Sikring bestilt

Han fortsetter.

– For Omsorgsbygg er det imidlertid viktig at uteområdene skal kunne brukes som normalt og det vil bli satt opp sikring rundt vannansamlingen slik at det resterende uteområdet kan brukes av barna. Sikringen er bestilt, og vi håper at den vil være på plass i løpet av morgendagen (journ. anm. torsdag). Det vil også bli sett på helt midlertidige tiltak for å fjerne vannet, og med det gjøre mer av utearealet tilgjengelig.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse