Er vel mange som har ventet på trappa som kommer her

Her kommer den nye trappa, fra Korsvoll og Skibakken-busstoppet i Maridalsveien og ned mot Akerselva. FOTO: FRODE EIDSMO

Nå kan du snart slippe å krabbe i skråningen, og i stedet ta trinn for trinn, eller trappe en skikkelig treningsøkt - rett opp fra Akerselva til Korsvoll.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2017 kl 16:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL:Helt tilbake til 2010, er det informasjon på egen facebookgruppe, som kaller seg Skibakketrappen. Samme år skriver en:

- Jeg har skannet inn svar Friluftsetaten (journ. anm. nå: Bymiljøetaten) på henvendelse om bygging av ny trapp. Man skriver bl.a. at det ikke er penger til ny trapp i år. Da er det vel kanskje en erkjennelse av at det er mulig å bygge ny rapp senere (til neste år?) da man erkjenner at trappen har praktisk, historisk og funksjonell verdi. Så jeg tenker at brevet er i utgangspunktet et positivt innspill.

For i gamle dager var det trapp her, fra Skibakken på Korsvoll, der busstoppen er i Maridalsveien, og ned mot elva. Men da den ble så dårlig etter hvert, valgte etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, kommunen å skrote hele trappa.

Se bildet større

De er tidlig på jobb - folka i regi av Bymiljøetaten. FOTO: FRODE EIDSMO

LES OGSÅ: Høstens beste tips fra en 6-åring

Arbeidene igang

Men nå, syv år senere etter ovennevnte facebookinnlegg, er arbeidene for lengst i gang. I forbindelse med flytting av skolegrenser mellom Korsvoll og Engebråten skole, ble det vurdert en del trafikksikkerhetstiltak i Bydel Nordre Aker, blant annet bygging av trapp fra Skibakken og ned mot elva - les tidligere sak i Nordre Aker Budstikke her.

- Trappene bygges for å ivareta trafikksikkerheten for skolebarn, som i dette tilfellet slipper å gå langs Frysjaveien. Bymiljøetaten oppfordrer skoleelevene til å bruke disse trappene og benytte gangveier langs Akerselva, sier Valerija Vaitiuk, overingeniør i trafikkplanleggingsseksjonen i Bymiljøetaten.

Vet ikke akkurat når

Videre at Bymiljøetaten foreløpig ikke kan oppgi et nøyaktig tidspunkt for ferdigstillelse av trappa.

- Arbeidet krever en god og ordentlig prosjektering, og i tillegg er vi avhengig av vær. Leverandøren av trappene har tatt eksakte mål og tegning vil da komme etter hvert. Bymiljøetaten har imidlertid fått fra leverandøren en tegning fra en tilsvarende trapp, den kan brukes som eksempel inntil videre, sier Vaitiuk, og foreller om en Weland rettløpstrapp med tinnbredde på 1500 mm.

Se bildet større

Slik skal den nye trappen fra Korsvoll og ned til Akerselva bli, i den gamle skibakken - eller snarere unnarennet. FOTO: BYMILJØETATEN

Den gamle hoppbakken over Maridalsveien

Og tilbake til Skibakken. Det er ikke tilfeldig at busstoppet i Mardialsveien, og der trappa kommer til å komme opp, heter Skibakken. For i enda mer gamle dager, så var det hoppbakke over Maridalsveien. Og så klart med unnarennet ned mot elva.

Se bildet større

Nydalsbakken hadde hoppbakken også over Maridalsveien, og unnarennet ned mot Akerselva. FOTO: HISTORIELAGET GREFSEN KJELSÅS NYDALEN

Men ikke minst; Ikke hvem som helst som hoppet i denne bakken, i hvert fall skal dronningen ha vært passe skjelven i mamelukkene! Les mer om den historien her.

Takk til Frode Eidsmo for suverene bilder til saken.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse