Erik klar for VM

Landslagsturner Erik Gulbrandsen fra Solemskogen i ringer under konkurranse i Elverum. 2C Foto/Christian Thomassen

Mandag er Erik Gulbrandsen (21) fra Solemskogen klar for turn-VM i London.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2009 kl 08:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOLEMSKOGEN: Sammen med fem andre herreturnere, og 4 kvinneturnere, reiser i morgen Erik Gulbrandsen (21) fra Solemskogen til turn-VM i London, som starter mandag. f.k., og varer til og med 18. oktober. VM'et er en konkurranse for mangekamp – 6 apparater for «herrer» og 4 apparater for «kvinner». I følge Erik skal de norske på herresiden ikke delta i 6-kamp, men enkeltapparater, og to av jentene deltar i 4-kamp.

Satser på rekruttering

– Det jobbes med turnrekrutteringen i Norge, og VM-deltakelsen er en viktig konkurranse – også med tanke på videre utvikling, og en del av satsingen på norske turnere frem mot OL i Rio de Janeiro i 2016, forteller Erik, som i sommer kom på 3. plass sammenlagt i NM senior, 2. plass i lagkonkurransen og 1. plass i frittstående og skranke.

Det er rundt 500 påmeldte gymnaster fra hele verden til VM'et i Londen. Hvilke apparatøvelser Erik skal delta i er ennå ikke klart.

Feilfritt mål

– Målet er å «kjøre» feilfritt i de apparatene jeg stiller på. Hvilke apparater det blir vil bli tatt stilling til litt senere, sier Erik, som også forteller om mange timers trening per uke.

– Det går med rundt 20 timer i uka. Og det i tillegg til at jeg har full jobb som tømrer. Men turn har jeg drevet med helt siden syvårs-alderen, sier gymnasten fra Oslo turnforening, som ellers trener i lokalene til Halse Turn.

– Klart jeg gleder meg – dette er mitt første VM, sier Erik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse