Erling har byen

 

Oslo går inn i fire nye år med borgerlig flertall. – Vi skal skape Europas beste skole, sier Lae.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2007 kl 01:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

- Kjære alle sammen, vi greide det. Jeg har tenkt at enten stemmer ikke målingene, eller så stemte ikke folk. Men det var folk som stemte, sier Oslos byrådsleder Erling Lae. Stemningen står i taket i Høyres hus idet det blir klart at velgerne fortsatt har tillit til Høyre.

KrF uten makt

I inneværende periode har Høyre/FrP-byrådet styrt med støtte fra Venstre og KrF. Mandatfordelingen etter mandagens valg blir 32-27 i borgerlig favør, mot 30-29 som har vært situasjonen fram til i dag. Det betyr at så lenge Høyre, Frp og Venstre blir enige, så trengs ikke KrF for å ha flertall i Oslo.

Høyre fikk 25,3% av stemmene, fram 0,6% fra forrige kommunevalg.

- Velgerne i Oslo har bestemt at vi skal ha et borgerlig flertall i fire år. Jeg ser at min utfordrer erkjenner at slik er det, sier Lae til trampeklapp. Byrådslederen er klar på hvilke saker som skal prioriteres framover.

- Vi skal skape Europa beste skole her i Oslo. Velgerne skal merke at valgfrihet er mer enn ord. Nå skal vi sammen med de tre andre borgerlige partiene skape Fjordbyen. Og så kan velgerne være sikre på en ting; det blir ikke eiendomsskatt her altså.

Hilsen til "Doffen"

Byrådslederen brukte også anledningen til å sende en beskjed til Ditlev-Simonsen. Det ble i kveld klart at den tidligere ordføreren er innlagt på sykehus i påvente av en hjerteoperasjon.

- Jeg vil aller sist på vegne av oss alle overbringe en hilsen til Per Ditlev-Simonsen. Den heter god bedring og velkommen tilbake, sa Lae, til ytterligere applaus.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse