Espen overrasket kjæresten med spektakulært frieri

FORLOVET: Espen Schjerven fra Nordberg overrasket kjæresten Martine med en natt i toppen av Holmenkollbakken, og et svært romantisk frieri. FOTO: MAGNUS NYLØKKEN/SKIFORENINGEN

Espen Schjerven (32) fra Nordberg tok med seg kjæresten sin da han vant den ene av to eksklusive overnattinger i leiligheten i toppen av Holmenkollbakken. Han hadde nemlig en plan om å overraske henne med et viktig spørsmål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.03.2015 kl 16:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ROMANTISK: Etter en 15-retters middag fridde Espen til Martine i "leiligheten" i toppen av Holmenkollbakken. FOTO: MAGNUS NYLØKKEN/SKIFORENINGEN

Se bildet større

LEILIGHET: I to netter var hopptårnet i Holmenkollbakken omgjort til en leilighet. Et norsk par, og et utenlandsk par vant hver sin natt i "leiligheten". FOTO: MAGNUS NYLØKKEN/SKIFORENINGEN

Faktaboks Holmenkollen

Om Holmenkollen

  • 1 million turister besøker Holmenkollen med skihoppet og museet hvert år, og ca 200 000 årlig løser billett for å besøke toppen.
  • Den nye Holmenkollbakken ble offisielt åpnet 3. mars 2010, og er verdens mest moderne hoppbakke. Starthuset ligger 64 meter over bakken, og det er 1000 tonn stål i konstruksjonen. Tilløpet er totalt 96,95 meter langt, på det bratteste er vinkelen 36 grader. Det er 250 trappetrinn opp til toppen, og Holmenkollbakken ligger 425 meter over havet.
  • Det dansk/belgiske arkitektkontoret JDS Architects har tegnet skihoppet.

Om Airbnb

  • Airbnb ble grunnlagt i august 2008 og er basert i San Francisco, California. Airbnb er en sosial og sikker markedsplass for privatpersoner for å leie ut, oppdage og bestille unike overnattinger rundt om i verden – online eller fra mobiltelefon. Enten det er en leilighet for en natt, et slott for en uke, eller en villa for en måned, kobler Airbnb folk til unike reiseopplevelser, til enhver pris, i mer enn 35 000 byer og 190 land.
  • Airbnb har Europa-kontorer i Barcelona, Berlin, København, Dublin, London, Milano, Moskva og Paris. For mer informasjon besøk www.airbnb.no.

Kilde: Skiforeningen/Airbnb

HOLMENKOLLEN/NORDBERG: Nesten 4000 mennesker fra 60 land søkte om å få bo i Holmenkollen-leiligheten Skiforeningen la ut på airbnb.no i begynnelsen av mars.

Bare to kunne vinne, og Espen Schjerven fra Nordberg vant den første natten etter å ha overbevist juryen, heter det i en pressemelding.

Espens tredje «hopp» i Kollen

I søknaden hans fortalte han at han hadde hoppet i Holmenkollen allerede som 6-åring, i en 20-metersbakke nederst i unnarennet, og senere som 14-åring da han hoppet i det gamle Holmenkollen.

I søknaden hadde han et tredje «hopp» han ville gjøre i Holmenkollen, nemlig å fri til sin kjæreste gjennom seks år.

LES OGSÅ: Nordberg-butikk ranet: Basketak mellom ranere og ansatt

Kjæresten visste ingenting

Og hun sa ja! Torsdag kveld, etter en 15-retters middag i tårnet, satte Espen seg ned på kne og spurte sin kjæreste Martine Volder om hun ville gifte seg med ham.

– Det var det største som har skjedd i min verden. Det var utrolig hyggelig å bli fridd til og det var en fantastisk setting, sier Martine.

Martine visste ikke engang at de skulle bo i skihoppet, men trodde de bare skulle innom en venn i Holmenkollen på vei til hytta.

– Det var en herlig følelse å kunne overraske kjæresten min i Norges mest spektakulære leilighet. Til og med jeg synes det var veldig romantisk. Man blir også litt ydmyk, for det er et privilegiet å få bo her, sier Espen.

Hjemmepåske? Sjekk vår store påskeguide her!

Norsk for en dag

Even Heggernes i Airbnb og Jeanette Hansen i Skiforeningen var to av dem som har hatt innblikk i bidragene som har kommet inn for konkurransen.

Av de nesten 4000 søknadene var en fjerdedel fra Norge, og mange fra våre naboland. Hoppnasjoner som Polen, Østerrike og Tyskland var også godt representert, men selv fra land som Vietnam og Mexico kom det titalls søknader.

– Mange amerikanere skrev at de ville finne tilbake til sine skandinaviske røtter. Om de var norske eller svenske var ikke så viktig. Men de svenske søknadene prøvde å smigre oss med å skrive at de ville oppleve hvordan det var å være norsk for en dag, sier Even Heggernes.

LES OGSÅ: Her er påskeføret på hjemmebane!

Samler på OL-hopp

Jeanette Hansen i Skiforeningen har nå lært at mange har som hobby å «samle på» olympiske skihopp.

– Det er tydeligvis mange som reiser verden rundt for å se flest mulig, og Holmenkollhoppet var helt på toppen av listen for mange av dem. Det var også mange som aldri hadde sett snø og gjerne ville komme hit for å oppleve skikkelig norsk vinter, sier Jeanette.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse