- Et "allrom" er ingen kultursal!

- Svært overraskende at et 200 kvadratmeter blir "svaret" på et sterkt behov for en kultursal

kultursal: Det lokale kulturlivet, som blant annet Den norske Ballettskole, ønsker seg en stor nok kultursal med scene i Nydalen. - I mangel av en stor nok scene, bruker vi nå Bærum kulturhus, forteller Siri Johansen ved ballettskolen - her fra Snehvitforestilling i nettopp Bærum Kulturhus. $PHOTOCREDIT_ON$$PHOTOCREDIT_OFF$ Foto: FOTO: Stian Schioldborg Magentastudios.no

Kulturlivet jublet da bystyret vedtok at nye nydalen grunnskole også skulle inneholde en «kulturstasjon». Men når prosjekteringsdetaljene nå har blitt kjent, er nok flere skuffet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2012 kl 19:58

NYDALEN:For den nye kulturstasjonen - i regi av Oslo Musikk og kulturskole - som igjen er underlagt Utdanningsetaten, får for eksempel ingen egen stor «kultursal» med scene. Blant  annet kommer det frem følgende fra et referat hvor også Utdanningsetaten, bydelene Sagene og Nordre Aker deltok: "...Bydeler og kulturliv ønsker sterkt en kultursal til bruk for bla. ungdomssymfoni-orkester, kor, korps, teater, musicals ...Dette betyr i prinsipp behov for et tilleggsareal på 600 m2, med 9 m brutto takhøyde. Dette ligger ikke inne i bestillingen!" står i nevnte referat.

Allrom

Avdelingsdirektør i Utdanningsetaten, Harald Øvland, kan derimot friste med et stort «allrom».

- Skoleanlegget som planlegges nå vil få allrom på 200 kvm egnet til konserter/forestillinger med mer. Dette er vanlig løsning for planlegging av kulturstasjon ved nye skoler, ifølge Øvland.

I tillegg kan han fortelle at allrommet - eller kantinen - som prosjekteres er direkte tilknyttet musikkrom som kan åpnes og benyttes som scene med tilhørende øviningsrom.

- Det er lagt stor vekt på å utforme arealer som skal være velegnet til kunst- og kulturaktiviteter, til å samle større grupper og til å legge til rette for utstillinger. Lokalene skal egne seg til kursvirksomhet, møter, presentasjoner og kulturopplevelser, og det skal være noe lagringskapasitet for eksterne låntakere. Hjemmeområdene er også fleksible, og kan benyttes som øvingsrom for musikk, formidling og andre aktiviteter, ifølge Øvland.

Samstemt om behovet

Men det lokale kulturlivet er langt fra fornøyd med et «allrom» som potensiell kultursal.

- Den klare og samstemte tilbakemeldingen fra kor, korps, orkester (KKO) og dansemiljøet på hva de trenger fra en kulturstasjon, er at stasjonen nettopp inneholder en stor, fleksibel scene/kultursal. Bydel Nordre Aker har i dag 15 kor, 9 korps og 9 strykeorkestre. Det finnes få egnede framføringslokaler for musikk i bydelen, og ingen som kan brukes ved større konserter og forestillinger. Bydelen har et svært aktivt dansemiljø, og også danserne må ut av bydelen for å finne egnede framføringslokaler, ifølge Tor Itai Keilen, leder av Nordre Aker Musikk og kulturutvalg.

Og styreleder i Oslo Musikkråd, Unni Færøvik, er helt enig med Keilen.

- Svært overrasket!

- Jeg berømmer bydelen for det grundige forarbeidet den gjorde i forhold til å samle behovene til kulturlivet i Nordre Aker, i forhold til en kommende kulturstasjonen i Nydalen. Da er det også svært overraskende at et 200 m2 allrom blir "svaret" på et sterkt behov for en stor kultursal, og som bydelskomiteen meldte inn, sier Færøvik.

Må til Bærum

Også Den norske Ballettskole (DNBS) hadde tro på at det endelig skulle bli en stor kultursal med scene, i bydelen.

- I mangel av stor nok scene i Oslo, så har Den Norske Ballettskole måttet bruke scenen i Bærum kulturhus. Vi etterspør en stor og profesjonell scene på linje med Bærum kulturhus, og som kan være tilgjengelig for de etablerte danse/kultur tilbudene i bydelen mangler, forteller en av lederne ved skolen, Siri Johansen, og legger til at i tillegg til å undervise i teater og dans, så satser DNBS også på elitetrening i ballett.

Avisen følger saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...