To barn og en kvinne drept på Grefsen: - Et brutalt syn

Politiet sperret av hele området torsdag ettermiddag.

To barn og en kvinne har blitt drept med et stikkvåpen på Grefsen. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2008 kl 15:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: En mann (44) er siktet for forsettelig drap på tre personer etter at politiet rykket ut til husbråk i Bjerkealléen på Grefsen i Oslo rundt klokken 14 i dag. To barn og en kvinne er drept med et stikkvåpen. Barna skal ha vært døde da politiet kom til stedet, mens kvinnen døde temmelig raskt etterpå.

- Politimennene som ankom stedet så en mann stående utenfor huset, med klærne sterkt tilgriset av blod. På bakgrunn av politiets observasjoner ble han bragt inn til politihuset, sa leder for volds- og sedelighetsavsnittet, Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse i kveld.

Den pågrepne mannen skal være kvinnens mann, barna deres felles barn. Alle fire er av irakisk opprinnelse, opplyste politiet på en pressekonferanse i kveld. Barna skal ha vært ett og fem år gamle, men ingen er enda offentlig identifisert.

Ukjent motiv

- Flere vitner skal ha hørt ugjerningen og sett åstedet, og det skal ha vært et brutalt syn. Disse får nå krisehjelp, sa Rohde. Me

Rohde bekrefter at politiet har beslaglagt et stikkvåpen, og at de er rimelig sikre på at de har pågrepet riktig mann.

- Motivet er foreløpig ukjent. Mannen er ikke avhørt enda, han vil bli avhørt når han er i stand til det, sa Rohde på politiets pressekonferanse i kveld.

Rohde kunne enda ikke si når fengslingsmøtet vil finne sted, og det er enda ikke oppnevnt noen forsvarer for den pågrepne mannen.

Beboere vitner

Huset hvor drapene har skjedd er et korttidshjem som tar imot store og små barnefamilier. Huseier har en avtale med Oslo kommune om å leie ut 17 sengeplasser, ifølge kommunens nettsider.

- Flere av beboerne er sentrale vitner, og noen er allerede avhørt, sa Rohde på pressekonferansen.

Barnehage i nærheten

Det ligger en barnehage rett ved siden av huset der de tre personene ble funnet knivstukket. I følge Dagbladet.no ble alle barna ble sendt innendørs da de ansatte ved barnehagen ble klar over situasjonen. Barnehagen sendte så en epost til alle foreldrene og informerte om at det hadde skjedd en knivepisode i nærheten.

- Det skjedde inne, så barna har ikke sett noe. To barn har sett en kvinne på en båre, men vi har ikke hørt noe skriking, sier barnehagebestyreren til Nettavisen.

De to små barna pleide å bruke lekeapparatene i barnehagen tvers over gaten på kveldstid, skriver VG Nett.

Den drapssiktede mannen kom til Norge i 1999 etter asylsøknad, og fikke endelig oppholdstillatelse i 2002. Den avdøde kona kom til Norge på familiegjenforening i 2001. Hun fikk endelig oppholdstillatelse i 2005.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse