Et iPad-kurs for eldre gir Philipp (18) gratis bil

Vinner «Ildsjelbilen» i Oslo vest.

 

Philipp (18) har holdt iPad-kurs for eldre siden han var 16. For det får han Ildsjelbilen i tre måneder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2014 kl 14:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Philipp Wendler fra Ris er kåret til vinner av Ildsjelbilen fra dittOslo, Møller Bil Skøyen og CC Vest. Siden han var 16 år har han holdt månedlige iPad-kurs for eldre på Vestre Aker Frivillighetssentral. Her med Salgssjef Birgit Gjærder hos Møller Bil, markedssjef Heidi J. Larsen på CC Vest og redaktør Fredrik Eckhoff. FOTO: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

VINDEREN/SKØYEN: Som 16-åring banket Philipp Wendler på døra hos Vestre Aker Frivillighetssentral på Vinderen.

- Det var en venn som inspirerte meg til frivillig arbeid, sier Philipp. På et arrangement på Youngstorget i regi av Frivilligsentralene fikk han høre at å skifte en lyspære, eller bare sosialt samvær - det å være en samtalepartner - kan bety veldig mye for mange.

- «Det kan jeg gjøre!» tenkte jeg, forteller Philipp, og fant veien til sin lokale frivillighetssentral. Resten er historie.

LES OGSÅ: Hvem skal få «Ildsjelbilen»?

Holder iPad-kurs

Det er frivillighetssentralleder Espen Watne Andresen som nominerte sin unge støttespiller til Ildsjelbil-prisen.

- Som 16 åring kom han til oss og sa han ville bruke endel av fritiden sin på å være nyttig for samfunnet. Siden den dagen for to år siden har Philipp holdt iPad-kurs for eldre nesten hver måned. Kursene går over tre kvelder og de er meget populære. Phillip får skryt for sin evne til å kommunisere med eldre, og han er tålmodig, sier Andresen.

Her kan du lese om Akerspostens møte med den da 16-år gamle Philipp i 2012, og de strålende fornøyde iPad-brukerne.

- Får du penger for det?

Ildsjelbilen er et sam­ar­beid mel­lom Me­die­hu­set dittOslo, Møl­ler Bil Skøy­en og CC Vest. Ju­ry­en, med re­dak­tør Fred­rik Eck­hoff, salgs­sjef Bir­git Gjær­der og mar­keds­sjef Hei­di J. Lar­sen lot seg umid­del­bart im­po­ne­re av den drif­ti­ge 18-år­in­gen.

Vinneren av Ildsjelbilen får disponere den elektriske VW E-Up-bilen gratis i tre måneder. Årets første vinner var Bygdø IL-leder Einar Kjerschow. Se faktaboksen for hvordan din lokale ildsjel kan nomineres til neste periode.

- Hva sier dine jevnaldrende om at du bruker tid på å kurse eldre? spør vi Philipp.

- De spør «Får du penger for det?». Mange skjønner det nok ikke helt, sier Wendler, som også er frivillig sanitetsvakt i Røde Kors Hjelpekorps.

- Du bestemmer helt selv hvor mye tid du bruker på det. For meg har det vært veldig positivt, både sosialt og kunnskapsmessig. Alle har tid til å hjelpe noen, hvis man vil. Alle har tid til å skifte en lyspære, et kvarter i måneden er nok. Det er bare en prioriteringssak.

HVEM SKAL FÅ ILDSJELBILEN TIL HØSTEN? NOMINÉR DIN KANDIDAT NÅ!

LES OGSÅ: Dronningen takket Einar for skiløypa. Nå får han gratis bil

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse