ANNONSE
Annonse

Et iPad-kurs for eldre gir Philipp (18) gratis bil

Vinner «Ildsjelbilen» i Oslo vest.

Philipp (18) har holdt iPad-kurs for eldre siden han var 16. For det får han Ildsjelbilen i tre måneder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2014 kl 14:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDEREN/SKØYEN: Som 16-åring banket Philipp Wendler på døra hos Vestre Aker Frivillighetssentral på Vinderen.

- Det var en venn som inspirerte meg til frivillig arbeid, sier Philipp. På et arrangement på Youngstorget i regi av Frivilligsentralene fikk han høre at å skifte en lyspære, eller bare sosialt samvær - det å være en samtalepartner - kan bety veldig mye for mange.

- «Det kan jeg gjøre!» tenkte jeg, forteller Philipp, og fant veien til sin lokale frivillighetssentral. Resten er historie.

LES OGSÅ: Hvem skal få «Ildsjelbilen»?

Holder iPad-kurs

Det er frivillighetssentralleder Espen Watne Andresen som nominerte sin unge støttespiller til Ildsjelbil-prisen.

- Som 16 åring kom han til oss og sa han ville bruke endel av fritiden sin på å være nyttig for samfunnet. Siden den dagen for to år siden har Philipp holdt iPad-kurs for eldre nesten hver måned. Kursene går over tre kvelder og de er meget populære. Phillip får skryt for sin evne til å kommunisere med eldre, og han er tålmodig, sier Andresen.

Her kan du lese om Akerspostens møte med den da 16-år gamle Philipp i 2012, og de strålende fornøyde iPad-brukerne.

- Får du penger for det?

Ildsjelbilen er et sam­ar­beid mel­lom Me­die­hu­set dittOslo, Møl­ler Bil Skøy­en og CC Vest. Ju­ry­en, med re­dak­tør Fred­rik Eck­hoff, salgs­sjef Bir­git Gjær­der og mar­keds­sjef Hei­di J. Lar­sen lot seg umid­del­bart im­po­ne­re av den drif­ti­ge 18-år­in­gen.

Vinneren av Ildsjelbilen får disponere den elektriske VW E-Up-bilen gratis i tre måneder. Årets første vinner var Bygdø IL-leder Einar Kjerschow. Se faktaboksen for hvordan din lokale ildsjel kan nomineres til neste periode.

- Hva sier dine jevnaldrende om at du bruker tid på å kurse eldre? spør vi Philipp.

- De spør «Får du penger for det?». Mange skjønner det nok ikke helt, sier Wendler, som også er frivillig sanitetsvakt i Røde Kors Hjelpekorps.

- Du bestemmer helt selv hvor mye tid du bruker på det. For meg har det vært veldig positivt, både sosialt og kunnskapsmessig. Alle har tid til å hjelpe noen, hvis man vil. Alle har tid til å skifte en lyspære, et kvarter i måneden er nok. Det er bare en prioriteringssak.

HVEM SKAL FÅ ILDSJELBILEN TIL HØSTEN? NOMINÉR DIN KANDIDAT NÅ!

LES OGSÅ: Dronningen takket Einar for skiløypa. Nå får han gratis bil

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse