Et katteliv

Det er rett og slett ikke så lett å bestemme hva katter skal gjøre. De liker å bestemme selv.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Østhorn: Vi forklarte situasjonen for veterinær Nina Holt ved Nordberg Dyreklinikk, som informerte om at en katt kan velge å skifte bosted av mange årsaker.

- Sebastian kan ha problemer med reviret der den bor. En kastrert hannkatt med dominante ukastrerte hankatter i nærområdet kan få såpass mye problemer at dette kan være en beveggrunn, opplyser Holt.

- En annen årsak kan ligge i det at katter ikke er naturlige sirkusdyr, og ikke trives med for mye dressur og for mange krav. Sebastian sier ifra, med sin adferd, at han liker både selskap og ro. Katter generelt er veldig flinke til selv å adoptere de personene de passer til å bo hos. På lik linje med barn, kan også katter like veldig godt å være hos besteforeldre, nettopp på grunn av roen de føler her. Mulig de unge jentene bør se litt nærmere på sin adferd overfor sin katt, og lære seg litt mer om "kattespråket", sier veterinæren.

- Pensjonistene i Solvanglia bør på sin side ikke mate katten, og avvise den hvis de ønsker dette, men jeg mener dyr har rett, til en viss grad, til å velge sin tilværelse selv. Det beste hadde kanskje vært å ha et møte mellom kattens eiere og pensjonistene i borettslaget, hvor man kom frem til en enighet, kanskje med en slags besøksordning, tipser veterinæren på Nordberg Dyreklinikk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse