Ettåringene mangler plasser

Lykkelige er de som har en barnehageplass – her glade unger fra Gulldalen Barnehage på Kjelsås. Foto: Kristin Tufte Haga

Barnehagekabalen for 2008 går ikke helt opp. – To-, tre- fire- og femåringene får nok plass, men ikke alle ettåringene, sier barnehagesjef Preben Winger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 12:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Selv om det hittil i år er søkt om 50 færre barnehageplasser i Bydel Nordre Aker, sammenlignet med i fjor, tror barnehagekontorets leder, Preben Winger, at det kan bli vanskelig å få 100 prosent dekning.

Ettåringer uten plass

Men to-, tre-, fire- og femåringene vil få plass.

– Ja, vi har nok plass til de som har fylt to, tre, fire og fem år i løpet av august. Men de som blir ett år innen samme måned har vi ikke nok plasser til, slik det ser ut av tallene i dag. Eventuelt overskudd av plasser for de større barna, vil selvsagt bli «konvertert» til småbarnsplasser for ettåringene. Men likevel kommer vi nok ikke helt i mål for de minste, sier Winger.

553 ledige bydelsplasserSøknadsfrist for første hovedopptak var 1. mars, og til sammen ønsker hele 987 barn plass i bydelens barnehager. Til sammen har bydelen 553 plasser å tilby per 1. august. Men regnestykket er (heldigvis) ikke så enkelt at det betyr at over 430 barn blir stående uten plass per 1. august.

Mange forbehold

– Nei, blant annet har mange av dem som har søkt, allerede plass i barnehager i andre bydeler. Flere av dem som har søkt er familier som planlegger å flytte til Nordre Aker. Av erfaring vet vi at det reelle flyttetallet blir lavere enn «søknadstallet». I søknadsbunken ligger også de som ønsker overflytting til annen barnehage innen bydelen. I tillegg vil jo også noen flytte fra Nordre Aker og frigjøre plasser, og noen av søkerne takker også nei til plass, forteller Winger.

– Det er mange forbehold å ta, så det er vanskelig – i hvert fall per i dag – å gi et eksakt tall på hvor mange barn som per 1. august vil stå uten plass. Men det som er positivt er at situasjonen ser mye bedre ut i år, sammenlignet med barnehagestatusen fra i fjor. Vi har generelt flere plasser i år og antall søkere er generelt færre, sier Winger, og legger til at bydelen har mange barnehageprosjekter på gang, med Omsorgsbygg som ansvarshavende.

Ting tar tid– Det er bare det at noen prosjekter tar veldig lang tid å få gjennomført, ofte grunnet reguleringstekniske vanskeligheter. Hadde alle barnehagene vi har på gang kunnet åpne 1. august, så hadde vi garantert hatt full dekning og vel så det, sier Winger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse