ANNONSE
Annonse

Må leie inn vektere:

Etter stengetid ødelegges, festes, drikkes og røykes det i barnehagene

Det fortelles om hærverk, tagging og festing i flere barnehager i Nordre Aker. Foto: NORDBERG BARNEHAGE

Flere barnehager i bydelen har blitt utsatt for hærverk over lengre tid. Nordberg barnehage bruker nå Nokas-vakthold, for å hindre festing og ødeleggelser på området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 11:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Tidligere denne uken fortalte Nordre Aker Budstikke om hærverk og forsøpling i barnehagene Havnabakken og Hansemyra. Blant annet har barnehagene blitt utsatt for tagging, i tillegg ble grillhytta i Havnabakken ødelagt sist helg, døra til hytta ble revet av.

Grillhytta i Havnabakken barnehage ble ødelagt sist helg, døra ble revet, hytta var låst. Foto: Foto: HAVNABAKKEN BARNEHAGE

I etterkant av saken i lokalavisa onsdag, har det kommet opplysninger om at det er enda flere av bydelens barnehager som har blitt utsatt for hærverk. Ved Nordberg barnhage har de også måtte engasjere vektere:

– I Nordberg og Korsvoll barnehageområde har det siste året vært utfordringer i forhold til at barnehagens uteområde blir brukt av ungdommer på ettermiddag og kveldstid. Dette øker på våren og sommeren, og avtar ved skolestart når det blir kaldere i været, forteller styrer i Nordberg barnehage, Trine-Lise Jensen.

Det skjer mye tagging i barnehagene. Foto: NORDBERG BARNEHAGE

Hun forteller om hærverk, tagging og forsøpling i barnehagen.

– Når vi kommer i barnehagen på morgenen, er det tydelig at det har vært folk der etter stengetid. Vi finner tomme ølbokser, sneiper og annen søppel. Etter det de erfarer, er det snakk om barn og ungdom i alderen 13-18 år. Barnehagene i Bydel Nordre Aker har gode rutiner for sikkerhetssjekk av uteområdet, som vi utfører hver morgen. Nordberg barnehage har i tillegg hver kveld vakthold fra Nokas for å redusere og forebygge skadeverk.

Barnehagestyreren fortsetter:

- Vi vil gjerne at utelekeplassene våre skal være til glede for befolkningen utenom barnehagenes åpningstid, men vi synes det er trist når det medfører forsøpling og hærverk på barnas områder. Vi vet jo ikke om dette er bydelens ungdom, men håper at foreldre kan ta en prat med ungdommen sin om hvordan vi alle kan være med på å ta vare på nærmiljøet vårt.

På Haugensjordet barnehage er det hengt opp oppfordring om å rydde opp, etter bruk av barnehagens uteområde. Foto: HAUGENSJORDET BARNEHAGE

Haugensjordet

Haugensjordet barnehage ved Myrerjordet på Kjelsås forteller at de også har opplevd forsøpling og hærverk:

– Vi har hengt opp en oppfordring om å rydde opp etter seg, utenfor barnehagen. Vi vet jo ikke om det har hjulpet, men det har vært rolig de siste helgene. Derimot i slutten av mai ble barnehagens uteormåde brukt til festing av ungdommer. Det lå igjen knuste flasker og søppel. Noen hadde observert 10 ungdommer som var inne i barnehagen. Vi tok kontakt både med Engebråten skole og Trikkehallen for å gjøre de oppmerksom på dette, i tillegg til at vi kontaktet natteravnene i området, forteller styrer Britt Inger Stav.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med bydelsadministrasjonen:

– Det stemmer at noen av barnehagene våre har vært plaget med hærverk. Det har også vært et problem at bruk på kveldstid medfører forsøpling av utelekeplassene. Særlig har Nordberg barnehage vært utsatt, og vi har satt inn økt vakthold ved barnehagen. I tillegg til at vi har politi og Salto-nettverk generelt om disse forholdene, sier Trine K. Urholt, avdelingssjef for Oppvekst i Bydel Nordre Aker.

SaLTo

Det har ikke lykkes lokalavisa så langt å få en kommentar fra SaLTO - Samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge - i saken

Erlend B. Helland, ruskonsulent for barn og unge i Bydel Nordre Aker, kjenner ikke til saken, men viser til SaLTo.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse