Se video!

Europa-eliten

Eurosport, laget av Europa-studenter vant fotballfinalen under Fadderlekene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Håndterer de studiene like greit som fotballen, kan de ferske Europa-studentene lett ende opp i Europaparlamentet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2009 kl 16:13

ULLEVÅL: – Kom igjen!! Nå spiller vi oss rett inn i Europaparlamentet!

Studentfadder Espen Veggen Berg Larsen (23) skriker seg hes fra sidelinjen mens «Eurosport»-laget løper, sentrer, finter og scorer mål. Etter fire seire så langt i torsdagens fotballcup under Fadderlekene på Universitetet i Oslo, er det finalen som teller.

Se flere bilder her

Alt i ett

Ti minutter tidligere ligger gjengen med Europastudie-studenter betydelig mer avslappet på kunstgressbanen bak Domus Athletica.

– Vi er litt slitne etter i går. Det ble en whisky eller to for mye på Chateau Neuf, innrømmer fadder-Espen, som likevel er strålende fornøyd med egen keeperinnsats i de innledende rundene. Nå setter han seg på gresset, puster ut og tenner en røyk.

– De er veldig flinke faddere disse her, sier Miriam Kayser Digernes (18) overbevisende og nikker mot Espen og Sigrid Grimsrud (20).

Miriam er ny i byen, og er en av de heldige som har fått studenthybel før semesterstart. Denne uken flyttet hun fra Leikanger i Sogn og Fjordane og inn i hybel på Bjølsen. Selv om hun erklærer sin kjærlighet til Obama på T-skjorta, er det europeisk politikk hun skal fordype seg i det kommende året.

– Europastudier er et tverrfaglig studium i historie og politikk, som også kan kombineres med språk. Jeg fant alt jeg liker i ett studium, forklarer hun entusiastisk.

For Sondre Schjelderup (22) var muligheten til å ta deler av studiene i utlandet avgjørende for at han søkte.

– Europastudier er det studiet som har størst andel utvekslingsstudenter. Gjennom utvekslingsprogrammet Erasmus kommer vi oss ut til EU-landene, sier Sigrid.

Viva la Europe

– Nå har jeg trua!

Mari Kalmo (19) bøyer knærne og hever armene i begeistring. Egentlig er hun fersk psykologistudent, men siden fadderne hennes var «for slappe», har hun like greit slått seg sammen med Eurosport-gjengen. Og er nære på å bli konvertert.

Ute på banen storspiller europeerne, og etter ti minutter er stemningen så elektrisk den kan bli, dagen etter en studentfestkveld. Fadder-Espen, som i finalen ble frivillig forvist til «venstre benk», kan konstatere at Europa-studentene med 2-1 seier er «aller best»

Det er kanskje derfor de ser for seg en fremtid i Europaparlamentet etter endt studium?

– Ja, vi må bare bli medlem av EU først! sier Sigrid.

– Og foreløpig har Norge bare én representant, Eva Joly. Og hun er jo fransk, skyter Espen inn.

– Men det stopper ikke oss!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...