Se video! Europa-eliten

Eurosport, laget av Europa-studenter vant fotballfinalen under Fadderlekene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Håndterer de studiene like greit som fotballen, kan de ferske Europa-studentene lett ende opp i Europaparlamentet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.08.2009 kl 16:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Miriam Kayser Digernes (18) elsker Obama, Europastudier og fotball! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Det gikk voldsomt for seg ved Domus Athletica på torsdag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Se bildet større

Simon Løvald (18), Espen Veggen Berg Larsen (23), Mari Kalmo(19) og Sigrid Grimsrud (29) jublet Eurosport til seier. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ULLEVÅL: – Kom igjen!! Nå spiller vi oss rett inn i Europaparlamentet!

Studentfadder Espen Veggen Berg Larsen (23) skriker seg hes fra sidelinjen mens «Eurosport»-laget løper, sentrer, finter og scorer mål. Etter fire seire så langt i torsdagens fotballcup under Fadderlekene på Universitetet i Oslo, er det finalen som teller.

Se flere bilder her

Alt i ett

Ti minutter tidligere ligger gjengen med Europastudie-studenter betydelig mer avslappet på kunstgressbanen bak Domus Athletica.

– Vi er litt slitne etter i går. Det ble en whisky eller to for mye på Chateau Neuf, innrømmer fadder-Espen, som likevel er strålende fornøyd med egen keeperinnsats i de innledende rundene. Nå setter han seg på gresset, puster ut og tenner en røyk.

– De er veldig flinke faddere disse her, sier Miriam Kayser Digernes (18) overbevisende og nikker mot Espen og Sigrid Grimsrud (20).

Miriam er ny i byen, og er en av de heldige som har fått studenthybel før semesterstart. Denne uken flyttet hun fra Leikanger i Sogn og Fjordane og inn i hybel på Bjølsen. Selv om hun erklærer sin kjærlighet til Obama på T-skjorta, er det europeisk politikk hun skal fordype seg i det kommende året.

– Europastudier er et tverrfaglig studium i historie og politikk, som også kan kombineres med språk. Jeg fant alt jeg liker i ett studium, forklarer hun entusiastisk.

For Sondre Schjelderup (22) var muligheten til å ta deler av studiene i utlandet avgjørende for at han søkte.

– Europastudier er det studiet som har størst andel utvekslingsstudenter. Gjennom utvekslingsprogrammet Erasmus kommer vi oss ut til EU-landene, sier Sigrid.

Viva la Europe

– Nå har jeg trua!

Mari Kalmo (19) bøyer knærne og hever armene i begeistring. Egentlig er hun fersk psykologistudent, men siden fadderne hennes var «for slappe», har hun like greit slått seg sammen med Eurosport-gjengen. Og er nære på å bli konvertert.

Ute på banen storspiller europeerne, og etter ti minutter er stemningen så elektrisk den kan bli, dagen etter en studentfestkveld. Fadder-Espen, som i finalen ble frivillig forvist til «venstre benk», kan konstatere at Europa-studentene med 2-1 seier er «aller best»

Det er kanskje derfor de ser for seg en fremtid i Europaparlamentet etter endt studium?

– Ja, vi må bare bli medlem av EU først! sier Sigrid.

– Og foreløpig har Norge bare én representant, Eva Joly. Og hun er jo fransk, skyter Espen inn.

– Men det stopper ikke oss!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse