«Extreme makeover» i Bråtenalleen

Endelig ble det barnehagen i Bråtenalleen sin tur til å pusses opp. – Det er vi veldig fornøyd med, sier Hege Havn i barnehagen.

Mens mange har ligget «brakk» i sommer, har store og små ryddet og flyttet i Bråtenalleen – barnehagen skal nemlig pusses opp – både inne og ute!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.08.2009 kl 09:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Kommunale Bråtenalleen barnehage på Grefsen – med 72 barn – åpnet for nesten 30 år siden, og etter det har det vært lite oppussing, både innendørs- og utendørs.

– Endelig vår tur!

– Klart vi er storfornøyd med at barnehagen nå endelig er plukket ut av Omsorgsbygg til oppussing. Både inne- og ute trengs renovering. Noe ble gjort utendørs i forbindelse med 20-års jubileet i 2001, men bortsett fra det har det skjedd lite på den fronten, sier ansatt og barne- og ungdomsarbeider, Hege Havn.

Blant annet skal uteskur rives og bygges opp på nytt. Innendørs skal doer, gulv, dører og vinduer skiftes. I tillegg skal vegger og tak males, og barnehagen får også akustikkdempende plater i taket.

Og barnehagen skal være i drift under renoveringen.

– Men vi regner med at mye er gjort i løpet av et halvt års tid, sier Hege.

Barna medMen det er mye som skal ordnes opp i før riving, ombygging og oppussing kan starte. Og både store og små har vært full gang siden i sommer med forberedelsene. Det skal blant annet både ryddes, kastes og flyttes – søppelcontainere og lagercontainere står allerede på området.

Sklia, trær og telttur

– Men jeg gleder meg veldig til alt ute er ferdig. Nå savner jeg sklia med hus og trapp. Den er skikkelig morsom. Men den kommer vel kanskje tilbake igjen? lurer Aurora (5), og legger til at hun også veldig godt liker å klatre i trærne i barnehagen.

– Og jeg tror trærne blir stående, sier hun.

Jon Ingar (5) håper på nye leker.

– Jeg har også vært med og «bært». Det var ikke så veldig tungt, kan han fortelle, og legger til at han dessuten gleder seg veldig til han snart skal på telttur (!).

God plass og flere leker

Naturlig nok var det ikke fullt hus i barnehagen da avisen var innom i forrige måned, mange var på ferie. Men både Aurora og Jon Ingar synes det egentlig er toppers å være i barnehagen, når så mange andre allerede har reist bort.

– Da blir det veldig god plass her. Og så er det det flere leker til alle, er de to enige om.

Men Aurora legger til at hun også gleder seg til hun skal på ferie snart.

Og hva er det beste med ferie da?

– Bare det å ha ferie vel! svarer Aurora.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse