Få tilfeldigheter på barnerommet

Magnus Ludvigsen (13) vil gjerne ha rommet mer voksent.

Hvordan innreder barn og ungdom rommene sine, og hvordan ser drømmerommet ut?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lars Hovland (9) flyttet til Grefsen for et år siden og var med på å bestemme interiøret.

Grefsen: På Grefsen finner vi Lars Hovland. Han er ni år og flyttet til Grefsen for cirka et år siden. Til vanlig tenker ikke Lars så mye på hvordan rom ser ut, men da de flyttet var han med på å bestemme hvordan han skulle ha det på sitt nye rom.

– Det beste med rommet mitt nå er at jeg har datamaskin her, forteller han.

Rommet er blått og helt nytt. Han kan fortelle oss at rommet hans var på vei til å bli hvitt, men siden han ønsket at det skulle være blått, som hans forrige rom, måtte moren hans ut for å kjøpe blå maling. Gardinene er også noe han ikke ønsket å bytte ut fordi han likte dem så godt.

- Jeg bestemmer endel selv, men drømmerommet mitt ville ha hatt oransje vegger, gulv og tak, svarte gardiner og brasilianske flagg. Nå har jeg oransje oppbevaringsbokser, smiler han.

Når vi spør hvordan han tror rommet vil se ut om ti år svarer han:

- Da vil jeg være 19 år, og rommet mitt vil være ganske rotete.

Magnus Ludvigsen (13) er noen år eldre enn Lars og veldig sikker på hvordan han vil ha rommet sitt.

- Jeg har lenge ønsket å pusse opp, men jeg har ikke hatt tid. Jeg vil ha lysere farger, skifte farge på veggene og få nye gardiner, forteller han.

Rommet hans bærer preg av mange aktiviteter. Midt i rommet står det et notestativ og ved siden av ligger det en trompet.

- Jeg rydder rommet en gang i ukeN, mer rekker jeg ikke.

Magnus kan stolt vise frem pokaler han har vunnet i fotball og skirenn, og gaver han har fått av morfar. Men han innrømmer at han gjerne skulle fjernet tingene fra barndommen og gjort det mer voksent. For eksempel kvier han seg for å vise gamle skriblerier vennene hans skrev på døren, slik at han skulle huske dem da han byttet skole. Nå vil han ha lysere farger, og drømmerommet hans ville vært helt hvitt, med flatskjerm, data, kjempemyk seng, mange fotballplakater og et stort stereoanlegg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse