Fabian roser Barnevernvakten: - En trygghet

Har underskrevet en ordføreravtale med Barnevernvakten.

AVTALE: Ordfører Fabian Stang fikk vite mer om Barnevernvakten av seksjonsleder Aino de Jong Gregersen. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Barnevernvakten er blitt en viktig støtte for mange barn i Oslo. Og ordfører Fabian Stang har underskrevet en ordføreravtale med Barnevernvakten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2012 kl 09:34

SENTRUM: - Vi er en storby på godt og vondt. Og vi har ekstra store utfordringer i forhold til andre byer. Men vi har også mye kompetanse. Det gir en trygghet, sier Stang til seksjonsleder i Barnevernvakten, Aino Gregersen de Jong.

9000 henvendelser

Stang har nettopp underskrevet Ordføreravtalen med Barnevernvakten. Dermed er Oslo blant om lag 100 andre kommuner i Norge som har en slik avtale.

Barnevernvakten er første instans når akutte problemer skjer for barn og unge. I fjor hadde Barnevernvakten i Oslo om lag 9000 henvendelser. Barnevernvakten er døgnåpen og ligger i samme bygg som Sentrum politistasjon.

- Viktig

- Dette er et viktig og alvorlig tema. Og vi forplikter oss til mer enn å bare skrive under, sier Stang. Gregersen de Jong er takknemlig.

- Denne avtalen betyr mye for oss, sier hun.

Og hun forteller Stang om hva Barnevernvakten gjør når det ringes 116 111.

- Her vil de alltid få snakke med gode kvalifiserte ansatte. Vi er første instans når barn og unge føler seg utrygge, sier Gregersen de Jong.

Øker

Barnevernvakten samarbeider både med barn og unges nettverk og offentlig ansatte. Sistnevnte er ofte personer ansatt i hjelpeapparatet, skole eller helsepersonell som kommer i kontakt med barn, ungdom og deres foreldre.

I Oslo har Barnevernvakten også et godt samarbeid med politiet.

Antallet henvendelser øker.

- Jeg håper det også betyr at tilbudet blir bedre kjent. Ønsket er at det i framtida blir mindre og mindre behov for tilbudet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon