Krever lys rundt Sognsvann: Facebook-krav for lys rundt Sognsvann

Sognsvann. I dag uten lys i mørket. Foto: Privat

Lise Andresen har sett seg lei på å gå rundt Sognsvann i stummende mørke. Nå håper hun å få med seg 500 likesinnede i et folkekrav til politikerne – via Facebook.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2009 kl 14:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lise Andresen fra Grefsen står bak Facebook-gruppa Lys rundt Sognsvann i mørketiden, sammen med Trine Greni. Foto: Privat

Se bildet større

- Tenk så flott det kan bli her med lys i mørketiden, sier Lise Andresen, som har opprettet Facebook-gruppa for lys langs Sognsvann.

SOGNSVANN: At den vanlige mann i gata har fått mer makt overfor dem som tar avgjørelser av ulike slag, med sosiale medier som Facebook, er allerede stadfestet. Stabburet fjernet paprikaen på Grandiosaen, Grans relanserte Tropo-brusen, og Coca-Cola startet å tappe Urge på 1,5-literflasker etter massive Facebook-krav.

— En perle

Nå har en Facebook-gruppe slipt sablene for å få lys rundt Sognsvann.

Lise Andresen fra Grefsen bruker Sognsvann daglig på tur med hunden sin.

— Men nå er det mørkt allerede klokka seks om ettermiddagen. Å få gått på tur før seks går ikke når man er på jobb. Resultatet blir at du må gå i stummende mørke om kvelden, sier Andresen.

— Sognsvann er en perle som er veldig godt tilrettelagt, ikke minst for de med vogn eller rullestol. Dessuten er det et sted der du alltid treffer likesinnede som er på tur, så det oppleves som et trygt sted å gå. Med lys rundt vannet vil man utvide sesongen for bruk av dette rekreasjonsområdet, og man vil kunne bruke det i mørketiden uten å være redd, sier Andresen, som fant ut at hun måtte gjøre noe med problemet selv.

HVA MENER DU? TRENGS DET LYS RUNDT SOGNSVANN? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN.

Lys i mørketiden

— Jeg følger bystyret på Twitter, og undersøkte saksgangen for å få tatt opp en sak. Enten må den gå via byutviklingskomiteen, eller direkte gjennom en bystyrepolitiker. Jeg tenkte at før jeg henvender meg må jeg ha litt tyngde bak kravet, og når vi har sosiale medier så må de brukes, sier Andresen.

Sammen med Trine Greni opprettet hun sist fredag Facebook-gruppa Lys rundt Sognsvann i mørketiden, for dem som «ønsker å få lys rundt Sognsvann slik at vi kan benytte en av Oslos perler også når mørket senker seg over Tigerstaden».

Håper på 500

Tirsdag ettermiddag har gruppa nådd 79 medlemmer.

— Drømmen må jo være å få 500 personer bak kravet før vi tar det til politikerne, sier Andresen.

— Lys langs Sognsvann vil være en investering i folks helse. Det vil trygge Sognsvann som et turområde og gjøre at det kan brukes enda mer, sier hun.

LES OGSÅ: Akerselva-lys: - Glad jeg ikke brakk nakken

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse