Krever lys rundt Sognsvann

Facebook-krav for lys rundt Sognsvann

Sognsvann. I dag uten lys i mørket. Foto: Privat

Lise Andresen har sett seg lei på å gå rundt Sognsvann i stummende mørke. Nå håper hun å få med seg 500 likesinnede i et folkekrav til politikerne – via Facebook.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2009 kl 14:07

SOGNSVANN: At den vanlige mann i gata har fått mer makt overfor dem som tar avgjørelser av ulike slag, med sosiale medier som Facebook, er allerede stadfestet. Stabburet fjernet paprikaen på Grandiosaen, Grans relanserte Tropo-brusen, og Coca-Cola startet å tappe Urge på 1,5-literflasker etter massive Facebook-krav.

— En perle

Nå har en Facebook-gruppe slipt sablene for å få lys rundt Sognsvann.

Lise Andresen fra Grefsen bruker Sognsvann daglig på tur med hunden sin.

— Men nå er det mørkt allerede klokka seks om ettermiddagen. Å få gått på tur før seks går ikke når man er på jobb. Resultatet blir at du må gå i stummende mørke om kvelden, sier Andresen.

— Sognsvann er en perle som er veldig godt tilrettelagt, ikke minst for de med vogn eller rullestol. Dessuten er det et sted der du alltid treffer likesinnede som er på tur, så det oppleves som et trygt sted å gå. Med lys rundt vannet vil man utvide sesongen for bruk av dette rekreasjonsområdet, og man vil kunne bruke det i mørketiden uten å være redd, sier Andresen, som fant ut at hun måtte gjøre noe med problemet selv.

HVA MENER DU? TRENGS DET LYS RUNDT SOGNSVANN? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET NEDERST I ARTIKKELEN.

Lys i mørketiden

— Jeg følger bystyret på Twitter, og undersøkte saksgangen for å få tatt opp en sak. Enten må den gå via byutviklingskomiteen, eller direkte gjennom en bystyrepolitiker. Jeg tenkte at før jeg henvender meg må jeg ha litt tyngde bak kravet, og når vi har sosiale medier så må de brukes, sier Andresen.

Sammen med Trine Greni opprettet hun sist fredag Facebook-gruppa Lys rundt Sognsvann i mørketiden, for dem som «ønsker å få lys rundt Sognsvann slik at vi kan benytte en av Oslos perler også når mørket senker seg over Tigerstaden».

Håper på 500

Tirsdag ettermiddag har gruppa nådd 79 medlemmer.

— Drømmen må jo være å få 500 personer bak kravet før vi tar det til politikerne, sier Andresen.

— Lys langs Sognsvann vil være en investering i folks helse. Det vil trygge Sognsvann som et turområde og gjøre at det kan brukes enda mer, sier hun.

LES OGSÅ: Akerselva-lys: - Glad jeg ikke brakk nakken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon