Fant avkappet rådyrklov i populært turområde

Denne avkappede rådyrfoten møtte kvinnen på tur, tirsdag morgen. FOTO: PRIVAT

– Rådyrfoten virket fersk, eller myk. Det ser jo ut til at den har blitt kappet rett over, sier leser som var på tur og oppdaget foten, tirsdag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2018 kl 16:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: En leser var tirsdag morgen på tur i området ved Akebakken.

– Der turveien til Grefsenkollen deler seg mot Grefsenkleiva, tok jeg mot sistnevnte. Og der lå denne rådyrfoten like ved veien. Den virket fersk, eller myk. Det ser jo ut til at den har blitt kappet rett over, og ikke revet av - av et annet dyr for eksempel. Det var ikke noe blod i snøen i området, eller andre rådyrresten i nærheten som jeg så, forteller kvinnen.

Ikke jakt

Vi har snakket med Bymiljøetaten, som forteller at noe lovlig jakt er det i hvert fall ikke i området.

– Dette ser ut til å være saget rett av ja, og kuttstedet er veldig uvanlig i forhold til hva «jegere» gjør under slakting av dyr. Hvorvidt dette er ulovlig jakt i nærområdet er umulig å vite. I dette området er det uansett ikke åpnet for jakt ut over den bestandsreguleringen som gjøres av kommunen selv. Men da blir hele dyret fjernet for videre håndtering, sier Knut Johansson, seksjonssjef Nordmarka, i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Se hvor mange som kjører for fort forbi fotoboksen i Sognsveien

Noen som vet noe?

– Jegere som skal trene hunder på spor, har ofte biter av bein som de bruker som stimulering av hunden under sportrening. Det kan jo være en slik bit, men det er likevel rart, siden slik trening stort sett alltid foregår på barmark, sier Johansson videre.

Kanskje noen andre lesere vet opphavet til den avkuttede rådyrkloven?

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse