ANNONSE
Annonse

Fant gift i barnehagejord

Kommunikasjonssjefen i Omsorgsbygg forsikrer at grunnen til barnehagen på Grefsentunet blir et trygt sted å være. Foto: Kristin Tufte Haga

Tidligere barnehageinteressent fant farlige stoffer i Grefsentunet-grunnen. - Omsorgsbygg fjerner all giftrisiko, forsikrer kommunikasjonssjefen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2009 kl 16:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: - Vi ønsket å kjøpe tomten for 3-4 år siden. Vi fikk vite at det var et gammelt gartneri som hadde holdt til der tidligere, og vi sjekket grunnen, som viste seg å inneholde giftige stoffer. Det hadde latt seg fjerne, men når i tillegg bydelsutvalget og Plan- og bygningsetaten var negative til utbygging, droppet vi prosjektet, forteller konsulent Henning Holstad i Barnehagegruppen AS.

Fjerner gift

Men nå sier kommunen ja til barnehage på Grefsentunet, like ved Disen trikkeholdeplass langs Grefsenveien, og kommunale Omsorgsbygg bekrefter at det er funnet giftstoffer i grunnen.

- Stoffene kan også ha kommet som følge av at det har brent på tomten for mange år siden. All mulig giftrisiko vil bli fjernet og kjørt bort til et trygt deponi. Så vil vi legge på ny, frisk jord der det er gravd bort, forteller kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg, Thomas Bartholdsen.

50 millioner

- Alle barnehagegrunner blir sjekket i Oslo kommune - som er en foregangskommune i landet når det gjelder slike undersøkelser, med eventuelle påfølgende tiltak. Oslo kommune har brukt cirka 50 millioner de senere årene for å fjerne forurensing og legge på ny jord i barnehager. Mange av barnehagene i indre by var utsatt. Nå er alle barnehager trygge, sier Bartholdsen, som legger til at Grefsentunet barnehage ikke vil bli forsinket som følge av giftfjerningen.

- Barnehagen er i rute, og skal etter planen være klar for 72 barn til høstens opptak, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse