Fant igjen ballong i Sverige

Det var stor iver da ballongene bel sendt opp i april. Men at én av dem skulle dukke opp 13 mil hjemmefra i september, var nok ikke mange forberedt på.

Etter 135 dager og nesten 130 kilometer, dukket Marie Togstads (3) orange ballong opp i Värmland!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2008 kl 10:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Marie Togstad (3) syns det er veldig moro at hennes ballong ble funnet i Sverige, over fire måneder etter at hun sendte den opp fra Trollvann. Foto: Utlånt/Anita Togstad

LILLOMARKA/VÄRMLAND: Det var lørdag 26. april i år at store og små hollender-venner var samlet til feiring av den nederlandske nasjonaldagen på Trollvannsstua. Klokken 15 sendte alle barna som var til stede opp hver sin orange ballong med en fastbundet pose som inneholdt et kort med sitt eget navn og telefonnummer.

Skjønte ikke hva som hadde skjedd

Tirsdag 9. september ringer telefonen hjemme hos familien Togstad på Grefsen. Sigvart Henriksson har vært på jakt i Värmland i Sverige dagen i forveien, og funnet restene av en orange ballong i skogen. Sammen med den ligger det et lite kort med Maries navn.

– Det var jo kjempegøy! Jeg tror ikke Maria helt skjønte hva som hadde skjedd, men hun syns det var morsomt at ballongen hennes hadde fløyet så langt, forteller mamma Anita Togstad.

– Jeg hadde helt glemt hele greia, det er jo så lenge side. Det var yr og småregn da ballongene ble sent opp, så jeg trodde de skulle gå over tretoppene og ramle ned igjen. Derfor ble jeg ganske sjokkert da jegeren fra Värmland ringte, sier hun.

Ingen andre funn

Den nederlandske nasjonaldagen ble i år feiret på Trollvannsstua for tredje gang på rad. Bakgrunnen er at vertskapet har nederlandsk bakgrunn.

– Men dette var første gang nasjonaldagen ble feiret for barn, forteller Trine Olsen-Slagman på Trollvannsstua.

– Feiring besto i å holde et "frimarkedet" der barn og voksne kunne ta med gamle leker, klær og bøker som de selv solgte. I tillegg var det massevis av leker, à la norske 17. mai-leker på skolene. I år var det blant annet dukketeater, hoppeslott, eggeløp, sekkeløp og kakehopping, sier Olsen-Slagman.

Feiringen var åpen for både nederlendere og norske familier. Ideen om å sende opp ballonger var det Ingrid Heijblom i festkomiteen som sto for. Men så vidt Nordre Aker Budstikke kjenner til har ingen meldt fra om funn av andre enn Maries ballong.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse