Test: Toshiba Qosmio X300: Fantastisk fet lyd

 

Rå ytelse, fantastisk fet lyd og glorete utseende: Vi har testet den kraftigste versjonen av Qosmio X300.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2009 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

RÅSKINN: Med X300 kan man dra det meste av nye spill med høye innstillinger, kjøre mange tunge programmer samtidig, og ha nok lagringsplass til en solid musikk-, bilde- og videosamling.

HARDWARE.NO: X300 er myntet på dem som ønsker en kraftig bærbar PC. Med tanke på maskinens vekt og tykkelse, er den ikke noe man ønsker å bære med seg på skole eller jobb hver dag. Vi snakker altså om en vaskeekte desktop-erstatter her.

Det store og skrikende røde vidunderet leveres i tre forskjellige utgaver med ulik maskinvare, og dersom lommeboken strekker til, vil nok den frekkeste utgaven friste mange!

Her får vi en Intel Core 2 Duo T9600 på 2,8 GHz, 4 GB DDR3 minne, 640 GB harddiskplass (2 x 320 GB) og et Nvidia Geforce 9800M GTX-skjermkort som genererer bildene som sendes til den 17 tommer store skjermen med 1440x900-pikslers oppløsning.

Vi har testet den kraftigste versjonen av X300 på testbenken i dag, og den heter X300-13O.

Foruten de grunnleggende spesifikasjonene kan det også nevnes at den har optisk lydutgang, HDMI, 802.11 a/g/Draft-N trådløst nettverk, Bluetooth og ikke minst innebygd Harman Kardon-høyttalersystem med hele fem høyttalere.

Her finner du alle våre PC-tester

Fet lyd

Toshiba Qosmio X300 er ikke bare vanskelig å uttale, den har en potensiell kundegruppe som er vanskelig å definere.

Med sin glorete utside, og kraftige innside, tror vi unge gutter i 14-16 års alderen som er ivrige etter å bruke konfirmasjonspengene på en inngangsbillett til den digitale verdenen, vil falle pladask for maskinen.

Det er derimot ikke et leketøy vi snakker om her, men et realtivt dyrt stykke maskinvare. X300 er kraftig, har et vågalt design, og den feteste lyden vi har hørt på en bærbar PC.

Med en pris på ca. 19 000 for den beste utgaven, er det tydelig at det er dyrt å ha det siste og beste.

Les også: Spillmonster fra Alienware

God for gamere

Med en 2,8 GHz prosessor, 4 GB minne, Geforce 9800M GTX, og 640 GB lagringsplass, spiller man ikke kabal og minesveiper. Med X300 kan man dra det meste av nye spill med høye innstillinger, kjøre mange tunge programmer samtidig, og ha nok lagringsplass til en solid musikk-, bilde- og videosamling.

Det som skiller seg mest ut i positiv retning er ytelsen og høyttalerne. Det er ikke ofte man finner en bærbar maskin med 4.1 lydanlegg, og enten man ser film, hører på musikk eller spiller heftige actionspill, vil detaljene i lydbildet komme klart frem.

Men det finnes skår i gleden. Særlig byr skjerm og tastatur på skuffelser.

Det er synd at en såpass kraftig og stor maskin ikke kan levere høyere oppløsning til skjermen, for det ville i mange spill gitt en enda bedre opplevelse. Tastaturet kan også ta litt tid å bli vant med, da det glatte belegget ikke egner seg så godt for de med enten tørre eller fuktige fingre.

Det mest kritiske punktet er knyttet til designen, som man neppe forholder seg likegyldig til.

Vi er ikke veldig begeistrede for utseendet, men vi liker at noen selskaper tør å skille seg ut! Det er litt for mange grå mus der ute i datamaskinens ville verden, og om ikke annet, er Qosmio X300 en morsom fargeklatt!

Desktopp-erstatter

Det finnes flere selskaper som satser på desktop-erstatter-markedet, vi har testet HP HDX 18, Zepto Hydra A17 og Multicom Kunshan M860 som alle har kraftig innmat og kan brukes til det aller meste man vil utsette en PC for. Her finner du testene:

Test: HP HDX 18

Test: Zepto Hydra A17

Test: Multicom Kunshan M860

Les hele testen av Toshiba Qosmio X300 på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse