ANMELDELSE: Need for Speed: Shift

Fantastisk kjørefølelse

Ford GT og Nissan GT-R

Lyden av en Bugatti Veyron dundrende gjennom en tunnel er noe du vil unngå om du har på deg rene underbukser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2009 kl 13:15

SPILLVERKET.NO: Kjørefølelsen er der, grafikken er fantastisk, lyden er der og banene er der. Og heldigvis er også konkurrentene der:

Need for Speed: Shift har gjort det mange trodde var en fjern drøm, nemlig å vinne tilbake gammel heder og ære for Need for Speed-serien.

Shift er på ingen måte et enkelt spill, og tidvis er spillet faktisk irriterende vanskelig. Men igjen, hva er ikke bedre enn å endelig klare noe du har slitt lenge med?

Les også: Galskapen har startet: Spillverket er på Tokyo Game Show

Sang Bleu

Om du også er et av de litt "rare" menneskene, du vet, de som faktisk snur seg etter biler

— vil du antageligvis bruke mye tid i Shift. Ikke på banen, men hos bilforhandleren.

Her finnes nemlig noe for enhver, både spreke riskokere, presise bratwurster, og ikke minst, spreke svensker. For å nevne noe.

Lyden av en Bugatti Veyron dundrende gjennom en tunnel er eksempelvis noe du vil unngå om du har på deg reine underbukser.

TRAILER: Need for Speed 2

Breisladd

Det tar noe tid før man føler seg komfortabel med kjørefølelsen i Shift, men lov meg at du ikke gir opp med det første

— for når den først sitter, sitter den veldig godt.

I motsetning til Colin McRae: Dirt 2 hvor man ferdes på flere forskjellige underlag, ferdes man (vel og merke om du holder deg på banen) i Shift kun på asfalt. Da blir det desto viktigere at hver bil føles unik, noe de heldigvis absolutt gjør i Shift.

Forskjellen fra min første bil, en Honda S2000, som var en leken og morsom japaner med en forkjærlighet for å slenge ut rompa, til den illsinte og dødsalvorlige Audi RS4 var ekstrem.

Hvor japaneren foretrakk å møte hver sving sidelengs, er Audien fjellstø og møter hver sving med hodet først.

DISKUTER SPILLET HER: "Til banekjøring synes jeg Imprezaen er topp!

Innmari god kopi

Årevis med melking og små, om ingen, nyvinninger har stemplet Need for Speed-serien som lite annet enn kjedelig tidsfordriv. Shift viser oss at den tid er forbi, i hvert fall for nå.

Det kan ikke benektes at spillet er i stor grad en kopi av spill som Race Driver: GRID og GT Legends, men det er en innmari god kopi

— og det kan i hvert fall jeg godta.

Her finner du anmeldelser av alle Need for Speed-spillene

Kjør og kjøp

Spillet både ser og høres fantastisk ut, kjørefølelsen sitter som støpt, og attpåtil byr konkurrentene på en real utfordring.

Det er dog en ting du bør være obs på, kjøper du PC-utgaven bør du være forberedt på at kjøring med tastaturet kan bli svært vanskelig. Spesielt under drifting kommer tastaturet til kort, så her kan det lønne seg å investere i ratt og pedaler.

Analogstikken til PS3 gjør derimot jobben godt nok, men naturligvis er alltid ratt og pedaler å fortrekke om du har slikt tilgjengelig.

Sjekk kartet, finn fram bensinpenger, på med hjelm, hansker og kjøresko

— og kjør til butikken.

Les hele anmeldelsen av Need for Speed: Shift på Spillverket.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon