Anmeldelse: Empire: Total War (PC): Fantastisk krigsepos

 

Ikke begynn på Empire: Total War dersom du er i en tidsklemme. Spillet er nemlig en altoppslukende affære.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2009 kl 14:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

EPISK: Creative Assembly spiller i en annen liga enn de fleste andre strategispillmakere.

SPILLVERKET.NO: Empire: Total War et spill som både har en sanntidsdel der man tar jobben som hærfører og general, og en turbasert strategidel der man får bedrive storpolitikk og gjøre mer langsiktige valg for nasjonen.

Les også vår anmeldelse av Men of War

SjøkamperGrafikken i sjøkampene er spesielt bra, med havet som bølger seg, skipene som sakte ødelegges, og det generelt høye detaljnivået. Også landkamper og kampanjekartet ser nydelig ut

Vokser på deg

Empire: Total War er et spill som i høyeste grad vokser på deg. Jeg gikk til spillet med en forsiktig optimisme, og før jeg visste ordet av det var jeg inne i en fullverdig Total War-psykose der døgnene besto av å spille, jobbe, spise og sove - i den rekkefølgen.

Få dager etter at jeg begynte å spille er franskmennene utslettet, spanjolene svekket, og hele det amerikanske kontinentet er mitt. Verdensherredømmet er et faktum.

Men det er også bare begynnelsen. Fortsatt er det en rekke andre nasjoner som kan styres, fra både Amerika, Europa og deler av Asia, og alle tilbyr ulike spillopplevelser.

Man kan også spille mot andre over nettet. I øyeblikket er det kun enkeltstående slag, enten på land eller sjø, som kan utkjempes. Men utvikleren har lovet at en flerspillermodus på kampanjekartet skal komme i en oppdatering etter lansering, noe mange har ventet på siden Total War-seriens spede begynnelse.

Holder på spenningen

Empire: Total War har, i likhet med de foregående spillene, en helt egen evne til å holde på spilleren.

Les også anmeldelsene av:

Medieval II: Total War

Medieval II Total War: Kingdoms

Tar all tid

En del av grunnen er den herlige blandingen mellom sanntidsstrategi og politikk, som begge har blitt bedre siden forrige Total War-spill.

En annen er de skyhøye produksjonsverdiene. Bare beskrivelsene av teknologier, våpen og hendelser i tidsperioden utgjør et lite leksikon alene.

Tross enkelte småfeil er spillet utrolig solid, og vil utvilsomt gi oss mye glede i lang tid fremover. Bare ikke begynn å spille dette hvis du egentlig ikke har tid - for det kan du komme til å angre på.

Les hele anmeldelsen av Empire: Total War på Spillverket.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse