Får ikke støyvern mot T-banen

Beate Nirmaier har kjempet mot støyen i Vestgrensa i flere år.

I våres støymålte kommunen Vestgrensa 27. - Støynivået innendørs ligger godt under grensene, sier Helse- og velferdsetaten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: - Målingen viser et innendørs døgnekvivalent lydtrykknivå på 25 dBA. Dette ligger godt under grensene i forurensningsforskriften, som er på 42 dBA, og også under grenseverdien i teknisk forskrift. Målingen viser derimot overskridelse av gjeldende grenser i teknisk forskrift for maksimalt tillatt innendørs lydtrykknivå om natten. Enkelte t-bane passeringer gir et maksimalt lydtrykknivå på 48 dBA. Nåværende grensen er på 45 dBA, sier saksbehandler Ole Anton Engen i Helse- og velferdsetaten, og viser til at det forøvrig er utbyggers ansvar at ferdigstilte nybygg overholder grenser gitt av teknisk forskrift.

LES OGSÅ: Glemte støymålingen

LES OGSÅ: - Utendørsstøy uinteressant

LES OGSÅ: - Ikke uvanlig at vi sitter på begge sider av bordet

- Støymareritt!

I flere år har blant annet beboer Beate Nirmaier i Vestgrensa 27 kjempet for bedre støyvern mot T-banen - som går langs tomtegrensen til leilighetskomplekset ved Ullevål. Avisen har også skrevet om saken tidligere.

- Vel var vi klar over at T-banen var nærmeste nabo. Men fra vi flyttet inn i juni 1998 og frem til i dag, er avgangene tredoblet - hele åtte ganger i timen skal banen nå passere hagen og leilighetene våre. For oss som tilbringer store deler av dagen hjemme har dette blitt et støymareritt - det til og med rister inne i leilighetene våre når T-banen kjører forbi, sa blant annet en oppgitt Nirmaier til Budstikka, i fjor sommer.

Hun fortalte da også at beboerene siden innflyttingen, jevnlig har kontaktet Oslo Sporveier om problemet. Øverst på ønskelisten står støyskjerm langs grensen mellom linjene og sameiet, men det ønsket får ikke gehør hos Sporveien og dens driftsselskap.

Nirmaier er nå langt frafornøyd med Helse- og velferdsetatens støyresultat.

- Utrolig!

- Dette er utrolig måling og etter min mening en ansvarsfrskrivelse fra alle hold. Jeg vil anbefale de involverte instanser å selv bo her en fin sommersdag - med åpent vindu og balkongdør, samt prøve å sove om natten i soverommet ut mot t-banen, sier Nirmaier til avisen.

- Utbygger har jo slått seg selv konkurs for lenge siden, så der er det ingenting å hente, legger hun til.

Flere klagerEtter det avisen kjenner til har også andre beboere i Vestgrensa 27 kontaktet blant annet bydelsoverlegen i forbindelse med støyplager fra T-banen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse