ANNONSE
Annonse

Får likevel ikke karakterer

F.v.: Julie Marie Dahl, Frøy Ingvild R. Strøm, Oda Løgran, Line Gaustad, Elias Drotninghaug og Christoffer Helmersen. Davæørende rektor Alf Hansen og lærer Trude Løsseth Odde. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Oslo kommune har fått avslag på søknaden på et prøveprosjekt med karakterer i 7. klasse. Dermed ble det ikke karakterer på Kjelsås-elevene likevel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2009 kl 10:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Kjelsås var en av ti Oslo-skoler som hadde søkt om å få være med på ordningen. Kjelsås-elevene ville eventuelt ha fått karakterer i fagene matematikk og samfunnsfag.

LES OGSÅ: Nesten klare for karakterer

Bedre motivasjon

Målet med prosjektet var å se hvorvidt karakterer kunne påvirke elevenes motivasjon.

- Vi ser karakterer som et interessant område å prøve ut for å videreutvikle vår egen vurderingspraksis, sa daværende rektor Alf Hansen til Nordre Aker Budstikke i oktober, da det ble klart at Kjelsås søkte Utdanningsadministrasjonen (UDA) om å få være med i forsøket.

Også et flertall av foreldrene til neste års sjuende trinn ved Kjelsås ønsket å la barna bli vurdert med karakterer det siste året på barneskolen.

- Brudd med grunnleggende prinsipper

I avslaget til Oslo kommune, skriver Utdanningsdirektoratet prøveordningen vil bryte med grunnleggende prinsipper i grunnskolen.

- Mange av formålene som oppgis i søknaden fra Oslo kommune kan etter direktoratets vurdering opnnås innenfor dagens regelverk, og uten å innføre karakterer på barnetrinnet, skriver Utdanningsdirektoratet i sin begrunnelse.

Nordreakerbudstikke.no kommer tilbake med mer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse