Får lov til å krepse i Oslos drikkevann

edelkreps: Den "sårbare edelkrepsen" skal tilbake til Akerselva - ved hjelp av OFA. FOTO: FOTO: Dag Ø./OFA

Og det er ikke hver dag det observeres motorbåter på Oslos drikkevann!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2012 kl 11:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

maridalsvannet: Flotte Maridalsvannet er overvåket, men OFA får lov til å krepse i vannet. FOTO: FOTO: Arkiv

KJELSÅS: Men alt har en "naturlig" forklaring.

- Det er Oslomarkas Fiskeadministrasjon som nylig har fått tillatelse av både etaten og Fylkesmannen til å frakte kreps fra Maridalsvannet og til Akerselva, i håp om å påskynde prosessen med å få tilbake krepsen etter klorutslippet i elva, forteller driftsleder i vann- og avløpsetaten, Rune Larsbråten, som i tillegg understreker at all motorisert ferdsel, enten om det er av OFA i forbindelse med krepsingen, eller av etaten selv, skjer med elektrisk båtmotor.

- Jobber knallhardt

På hjemmesiden til Oslomarkas Fiskadministrasjon (OFA) står det at krepsearbeidet er i gang, og at den "sårbare edelkrepsen" blir flyttet fra Maridalsvannet til gode lokaliteter i elva.

- OFA jobber knallhardt med ulike tiltak for å få fisk og kreps tilbake i Akerselva og er avhengig av et smidig byråkrati for å finne frem til raske og gode tiltak for fiskekultivering, skriver også daglig leder i OFA, Bjørn Torp.

OFA oppfordrer også Oslos befolkning til å bli med på en dugnad for å passe på elva i den kritiske gjenoppbyningsfasen, og understreker at det verken er lov til å fiske eller krepse i elva på mange år ennå!

LES OGSÅ MARKERING AV ELVEDØDEN

Få anmeldelser

Driftsleder i vann- og avløpsetaten, Rune Larsbråten, kan heller ikke fortelle om store fangster - når det gjelder ulovlig verken fisking eller krepsing i selve drikkevannet.

- Nei, det har vært få anmeldelser så langt i år, og kun for ulovlig fiske. Vi har ikke tatt noen i forsøk på ulovlig krepsing, forteller Larsbråten.

Drikkevannets ve og vel, og nærområdet til vannet, blir overvåket av etaten, og da er det klart at etaten kommer over forskjellige hendelser opp gjennom årene.

- Tja, det har jo vært litt av hvert. Også noen mer av "amorøs" karakter, men de historiene tror jeg etaten beholder for seg selv, ler Larsbråten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse