ANNONSE
Annonse

Får Marka-ja fra Stortinget

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) unngår trolig å få markaloven i retur. Et flertall av representantene i Stortingets største avdeling, Odelstinget, sier ja til markaloven. Bare Frp er imot. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Fremskrittspartiet ville avvise hele loven, og Høyre ville sende den tilbake til Regjeringen. Likevel ble det flertall i Stortinget for at markaloven skal vedtas.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2009 kl 11:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORTINGET: Torsdag kveld vedtok flertallet i Odelstinget i Stortinget den foreslåtte markaloven.

Med 53 mot 13 stemmer (Frp stemte imot) ble innstillingen fra Energi- og miljøkomiteen vedtatt.

LES OGSÅ: Justerer makaloven

Ville sende loven tilbake

Frp hadde varslet at de ville stemme mot markaloven. Dette ble partiet stående alene om. Frp stemte deretter subsidiært for Høyres forslag om å sende loven tilbake til regjeringen og be om å få lagt frem «et nytt lovforslag basert på et samspill med vertskommunene og Markas brukergrupper.»

Også dette forslaget falt ved votering.

Nærmest en endring var forslagene fra Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre, som foreslo en lang rekke endringer i flere paragrafer, blant annet at i områder som er vernet under naturvernloven og verneforskrifter, hvilket er tilfellet i Maridalen, skal disse gjelde over markaloven.

Forslagene falt med 38 mot 30 stemmer.

LES OGSÅ: Vil ha egen «markalov» for Maridalen

Videre politisk behandling

Videre saksgang for markaloven nå er at Lagtinget (en kontrollinstans sammensatt av 1/4 av Stortingets representanter) også må godkjenne loven, før den kan «settes ut i livet» av Kongen i statsråd.

Les hele markaloven på regjeringens nettsider

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse