Får råd til å invitere Elin Prøysen

Seniorsenter fikk 109.000 kroner fra Byrådet. Se hvor mye ditt seniorsenter fikk av årets ekstrapott på fem millioner kroner.

BLIDE JENTER: Torunn Haukeli (aktivitetsleder), Astrid Øye (frivillig), Aud Solberg (daglig leder) og Liv Tonning (bruker) i munter prat over håndarbeidsbordet ved Prinsdal seniorsenter. Foto: Aina Moberg

Byrådet har nylig fordelt fem millioner ekstrakroner til byens seniorsentre. Prinsdal får bruke 109.000 av dem.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

PRINSDAL: Daglig leder Aud Solberg smiler som en sol over beløpet.

- Det er ikke øremerket til noe spesielt så jeg har spurt brukerne våre hva vi skal bruke summen til. Det er viktig at de som er her får komme med innspill. De skal merke at vi har fått over hundre tusen kroner ekstra, sier hun.

Solberg røper at man allerede har invitert Elin Prøysen til å underholde på årets julemiddag.

- Det hadde vi ikke hatt råd til uten disse pengene. Vi har også bestemt oss for å sponse en brukertur, og både kafeteriaens penglass og bestikk trenger en oppgradering. Sistnevnte er 27 år gammelt, forteller hun.

LES OGSÅ: Stenger Langøyene

Drives av frivillige

Prinsdal seniorsenter har 800 brukere. Aud Solberg har vært deres daglige leder i 14 år.

- Det er en gjeng med fantastiske og veldig positive pensjonister som virkelig føler at de «eier» seniorsenteret sitt, sier hun.

Bokstavelig talt gjør de også det.

Senteret drives av Foreningen Prinsdal seniorsenter, får driftsmidler fra Oslo kommune og Bydel Søndre Nordstrand, og ledes av et styre med representanter fra pensjonistforeningene i Prinsdal, Holmlia, og Klemetsrud, Hauketo/Prinsdal kvinne- og familielag og en uavhengig brukerrepresentant.

- Alle senterets aktiviteter, som for eksempel kjøkkentjeneste, resepsjon, treskjæring og aktivitetsstuen, drives helt eller delvis av våre femti frivillige, sier Aud Solberg. Hun er derfor ekstra glad for Oslo kommunes pengebidrag.

LES OGSÅ: Helse i hver flis

I byrådets ånd

- Både eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) og bydelsdirektøren har vært på besøk hos oss. De ser at vi er til stor nytte og trygghet for mange, sier Solberg, og poengterer at den viktigste biten for brukerne er nettopp tryggheten.

- Det er en endring i brukergruppen vår. Før var de rundt 77 år da de kom til oss, nå er de langt over åtti, veldig mange er fylt nitti år. De vet at ved Prinsdal seniorsenter det noen som ser dem og vet om dem. De har et sted å gå til, sier Solberg.

Det er nettopp dette som ligger bak byrådets utdeling av de fem millionene.

- Vi ønsker å styrke arbeidet blant eldre osloborgere. Seniorsentrene får eldre til å trives bedre. Her treffer man andre mennesker og får en naturlig anledning til å være med på ulike aktiviteter. Sentrene bidrar til mer fellesskap og trygghet, sier Aud Kvalbein.

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse