Fare for id-misbruk på UiO

Blindern: Pålegg fra Datatilsynet til tross: Universitetet i Oslo har ingen planer om å slutte å bruke personnummer som registreringsform ved universi...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2007 kl 10:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Blindern: Pålegg fra Datatilsynet til tross: Universitetet i Oslo har ingen planer om å slutte å bruke personnummer som registreringsform ved universitetet. Det vil være for ressurskrevende, melder Universitas.

I dag bruker Universitetet i Oslo (UiO) personnumre som registreringsform i en rekke av sine dataregistre. Nå har Datatilsynet pålagt UiO å finne alternative registreringsformer. Dette skjer etter at Universitas i april avslørte at over tre tusen personnumre, navn og e-postadresser til studenter og ansatte ved Det medisinske fakultet ved UiO hadde ligget ute på nettet i over to måneder.

Leif T. Aanensen, avdelingsdirektør i Datatilsynet, forteller at tilgang til personnumre er en grunndatabase for kriminelle.

- Får vedkommende tak i ytterligere informasjon, kan dette kobles sammen med personnummeret, noe som kan få alvorlige konsekvenser. Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan denne type opplysninger kan misbrukes. Økonomisk vinning er bare ett motiv, slik informasjon om andre kan også brukes til å plage eller true folk, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse