Færre i boligkø

Ifølge Universitas er det noen få ledige hybler på Kringsjå.

Køen sank med 1600 da Studentsamskipnaden (SiO) ryddet opp i listene.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Blindern: SiO gikk ifølge studentavisen Universitas nylig gjennom ventelistene til studentboligene. Det viste seg å være et lurt trekk. Ved semesterstart var køen av boligsøkere på 2600, men etter oppryddingen er tallet nede i 1000.

- Det er riktignok ikke fordi vi har kunnet tilby bolig til disse studentene, men fordi vi har "vasket" listene, sier boligdirektør Tom Olstad.

Han forklarer overfor Universitas at en søker faller ut av systemet etter 50 dager dersom vedkommende ikke tar kontakt. Denne "vaskingen" av ventelistene gjøres ifølge Olstad for å få reelle lister.

- Nå er lista halvert. De som fortsatt ønsker bolig og ikke har hatt kontakt med oss innen 50 dager må søke på nytt igjen, sier boligdirektøren.

De mest populære studenthusene er de som har sentral beliggenhet, som er relativt nye, og de som har eget kjøkken og eget bad.

Leder for Velferdstinget, Øyvind Gjengaar, mener halverte ventelister ikke er bra nok.

- Det er bra at køen minsker, men 1000 i kø er uansett 1000 for mange. Vi ønsker jo å kunne tilby billige studentboliger til alle som har behov for det, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse