Færre konkurser i Oslo

Illustrasjonsfoto

Byer som Kristiansand, Bergen, Trondheim og Stavanger er rammet av et konkursras så langt i år. Oslo har foreløpig sluppet unna.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2008 kl 13:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: På landsbasis er det i årets åtte første måneder registrert 15 prosent flere konkurser enn i fjor, men for mange av de store byene er økningen mye større, viser ferske tall fra Experian.

I Kristiansand er det hittil i år registrert 61 konkurser, mot 16 på samme tid i fjor. Stavanger har 75 prosent flere konkurser enn i fjor, Bergen 68 prosent og Trondheim 67 prosent.

Ned åtte prosent

Bare Oslo har en positiv utvikling med en nedgang på åtte prosent.

– Tallet på konkurser er på vei oppover over det meste av landet. Men det er store lokale forskjeller og de største byene ligger over gjennomsnittet, sier direktør Gabor Molnar i Experian til Newswire.

– Usikker fase

Virksomheter som det er mange av i byene rammes ekstra hardt, blant annet innen eiendomsdrift, bygg og anlegg og en del servicenæringer.

Også innen finansiell tjenesteyting og industri er det mange konkurser nå, sammenlignet med gjennomsnittet for alle bransjer.

– Norsk økonomi er inne i en mer usikker fase nå, og det vil nok skje en ytterligere avskalling av bedrifter utover høsten. Vi er inne i en periode hvor bedrifter skal vurdere ekstra nøye hvem man samarbeider med. Det gjelder både kunder og leverandører, mener Experian-direktøren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse