Vi tester 42-tommere: Fat, man!

BRA LYD, BEST BILDE: Philips 42PFL7403H

Nå klarer også rimelige flatskjermer å gjengi hele spekteret fra lyst til ekte svart. Vi har samlet de nyeste 42-tommerne til test.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SYLSKARPE HD-BILDER: Sony KDL-40W4500

Se bildet større

DEN LILLE STORE: Toshiba 42XV550P

Se bildet større

FILMSKJERMEN: Panasonic 42PZ85

Se bildet større

SPEKKET MED FINESSER: LG 42LG7000

Se bildet større

NØYTRAL OG UANSTRENGT: Grundig Vision 7 42

Se bildet større

VISER TENDENSER: Finlux 42FLHD760-TC

Se bildet større

BRA LYD, BEST BILDE: Philips 42PFL7403H kommer best ut i vår test av 42-tommere.

LYD & BILDE: Et av de store fortrinnene til plasmaskjermer så langt har vært svartnivået. Men også LCD-skjermer har begynt å mestre oppgaven, takket være justerbart baklys.

Her har vi testet seks LCD-apparater og én plasma-TV i prisleiet fra 10.000 til 15.000 kroner. Samtlige – med unntak av Sonys modell – er 42-tommere.

Kvaliteten er jevnt over god i forhold til prisen: Ingen over terningkast 5 og ingen under 4.

Les hele testen på lydogbilde.no

Philips 42PFL7403H

Terningkast: 5

Pris: 14.000 kroner

Philips' toppmodell – med alle dens funksjoner og tilkoblingsmuligheter – er en vinner i denne prisklassen. Med unntak av noen litt overdrevne fabrikkinnstillinger som er lette å moderere, finnes det knapt noen ankepunkter her.

Philips har en bildebehandling som gir suverene bevegelser og utsøkt skarphet. Lyden er god og fyldig, takket være to subwoofere på baksiden. Designet er moderne og futuristisk, med avrundede former og svingbar sokkel. Fjernkontrollen er lettbetjent, oversiktlig og har få knapper.

Sony KDL-40W4500

Terningkast 5

Pris: 15.000 kroner

Sony fortsetter å levere velutstyrte apparater med sylskarpt bilde og god brukervennlighet. Denne 40-tommeren har det meste vi kan forlange av en TV i denne prisklassen.

Fjernkontrollen er stor og oversiktlig med tydelige tall, og skjermmenyen svært lett å navigere i, både for enkle og avanserte innstillinger. Det eneste vi egentlig savner er en ekstra HDMI-inngang for dem med mange digitalkilder, og enda bedre muligheter til å leke med skjermens bildeinnstillinger.

Toshiba 42XV550P

Terningkast 5

Pris: 10.000 kroner

Toshiba frir til damene med dette slanke apparatet, som også er testens rimeligste. Det kompakte designet gir definitivt et eksklusivt utseende, men også en slanket lyd som føles innestengt og tilslørt.

Bildekvaliteten er bra: Toshibaen egner seg bra til både mørke filmer og lyse studiobilder. Skarpheten er helt ok med lavoppløste tv-bilder, men litt bildestøy trekker ned totalinntrykket. Utstyrsnivået er moderat.

Panasonic 42PZ85

Terningkast: 5

Pris: 15.000 kroner

Dette er eneste plasmaskjerm i en test som ellers har fokus på LCD-apparater. Som vanlig fra Panasonic holder både bildekvalitet og lyd et høyt nivå.

Bildeegenskapene passer først og fremst til film, på grunn av lavere lysstyrke enn hos LCD-apparatene. TVen har bra skarphet, og nøytral fargebalanse etter justering. Svartnivået er formidabelt – med dempet belysning – men avtar dess mer lys det finnes i rommet. Ypperlig skjerm for hjemmekino der BluRay er HD-kilden!

LG 42LG7000

Terningkast: 4

Pris: 14.000 kroner

LGs nye flaggskip er en bunnsolid allrounder som fungerer til det meste.

Modellen er spekket med finesser, som USB, blåtannoverføring og hele 4 HDMI-innganger. Et annet pluss er ISF kalibreringsmulighet, som kresne kanskje bør benytte seg av for å rette opp i den litt skjeve fargebalansen. Kontrast og svartnivå er bra, om enn ikke på nivå med de beste i testen.

Grundig Vision 7 42

Terningkast: 4

Pris: 12.000 kroner

Ingen store overraskelser her, verken i positiv eller negativ retning. Ikke blant de beste på finesser og tilkoblingsmuligheter, men brukervennligheten er god og fabrikkinnstillingene ganske bra.

Kanskje litt mørkt bilde for film og mørke TV-serier, men det hjelper om man øker lysstyrken noe. Både fargebalansen og skarpheten er absolutt godkjent.

Finlux 42FLHD760-TC

Terningkast: 4

Pris: 12.000 kroner

Ganske gode tendenser fra Finlux, som en gang var en betydelig aktør på det norske TV-markedet. På tross av et foreldet design – og ikke altfor god lyd eller panelteknologi – finnes det lyspunkter, som den lette, kompakte fjernkontrollen, og ganske brukbar bildekvalitet i forhold til prisklassen.

Les hele testen på lydogbilde.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse