Fattigmanns-Jaguar

KLASSIKER: Skyline Coupe GT er en klassiker fra Japan.

Har du ikke råd til en Jaguar XK så kan Nissan Skyline Coupe være en god erstatning. Problemet er at du må importere den selv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2007 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BAK RATTET: Du har det meste tilgjengelig her.

Se bildet større

LEKKER: Om andre tar regningen vil de fleste vil kunne leve greit med denne bilen i garasjen.

Maken til flott bil skal du lete lenge etter. Lekker i linjene, kraftfull og med et gjennomført elegant interiør proppet med brunt skinn og treverk som slett ikke henleder tankene på billig plast. Fjerde generasjon av Nissan Skyline Coupe, med typebetegnelsen 370 GT, virker helstøpt. Jaguar gjør det neppe bedre og Skylines 3,7 liters V6 yter mer enn Jaguar: 333 hk mot 300 i XK8 med 4,2 liter/V8. Men bil i denne klassen handler jo like mye om følelser som ytelser, og årsaken til at vi sammenlikner med Jaguar XK er naturligvis at de har samme kjøpere: Godt bemidlede menn i sin andre ungdom og med lyst til å imponere yngre av det motsatte kjønn. Dessuten skal man ikke se bort fra at noen faktisk har genuin glede av å ratte en så leken bil der den trekker på bakhjulene og minner litt om en fortsatt slank, men mindre rå bror av 350Z.

Med masse utstyrSkyline 370 GT selges som 2+2 seter, det vil si med et baksete kun beregnet for barn hvilket betyr at det egentlig bare egner seg til ekstra bagasje. Naturligvis har bilen ryggekamera, radarstyrt konstantfartsholder, Xenonlys som følger bilen gjennom svingene og panser som løfter seg ved påkjørsel av fotgjengere og syklister. Norske AutoSock står også i bilens offisielle japanske optionliste. Så langt ser alt flott ut, men de fleste medaljer har en bakside, og for Skylines vedkommende befinner de norske bilavgiftene seg der. Vekt, ytelser og CO2-utslipp sender bilen prismessig til de evige motorveier: Bare avgiften utgjør – hold deg fast – 672.386 kroner. Da hjelper det lite at bilen kun koster 4.473.000 yen (215.000 kroner) i Japan, alt inkludert! Til sammenlikning: Jaguar XK8 prises fra1.278.500 kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse