Feil mann som gikk

 

Sjefen for Helse Sør-Øst, Bente Mikkelsen ville ha styreleder Ingar Pettersen til å sparke Rikshospital-sjef Åge Danielsen – men i stedet var det Pettersen som trakk seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2008 kl 11:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Meningen var ikke at Pettersen skulle vekk. Det var sjefen for Rikshospitalet, Åge Danielsen, som skulle gå etter Helse Sør-Øst-sjef Bente Mikkelsens plan, skriver Dagens Næringsliv.

Klart og tydelig

Bak dette ligger igangsettingen av bygging av et sykehotell tilknyttet Radiumhospitalet, som ikke var godkjent av Helse Sør-Øst.

– Jeg sa til Pettersen at styret nå vurderer hvilke konsekvenser denne handlingen skal få, og at svaret måtte være klart og tydelig, sier Mikkelsen til Dagens Næringsliv.

Opprørt

Aps helsepolitiske talsmann, Jan Bøhler, er opprørt over at styreleder Ingar Pettersen i Helse Sør-Øst har gått av.

– Pettersen har tung erfaring og evne til å håndtere offentlige virksomheter på en god måte. Har er ikke den som skaper konflikter, men tvert om en som kan dempe dem Det gjør meg urolig når Ingar Pettersen trekker seg som styreleder for Rikshospitalet og Sykehuset Sørlandet. Det tror jeg må ha sittet langt inne for ham, sier Bøhler til Dagens Næringsliv.

Nå er nestleder i styret i Rikshospitalet, Kristin Ørmen Johnsen, bedt om å overta etter Pettersen. Seinere i vår skal det utnevnes nye styrer for alle foretakene i regionen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse