Feirer at de er best i by'n

Barnehageledere, bydelsdirektør, barnehagesjefen og bydelutvalgslederen kan smile i administrasjonsbygget i Nydalsveien - for femte år på rad er Nordre Akers barnehager best i Oslo, fra brukerundersøkelsen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

På barnehager.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2017 kl 16:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Gratulerer med dagen, men jeg er ikke overrasket. Det er fordi dere gjør det dere gjør, og magien dere er med å skape i barnehagene rundt omkring. Dere skaper også en viktig plattform for barna, sa en stolt bydelsdirektør Øyvind Henriksen i samlingen med fagdag om nettopp kvalitet i barnehagene.

Men poengterte at det er jevnt, og andre bydeler puster Nordre Aker i nakken. Men det er jo bra!

Som bydelsdirektøren også sa.

Best i by'n

Men også en dag for å feire at Nordre Aker bydel for femte år på rad er best i by'n på barnehager, og over snittet på landsbasis.

Både for private og kommunale barnehager.

Bydel Nordre Aker har 4,7 - det beste er 5 - på foresattes undersøkelse av tilfredshet. Undersøkelsen ble gjennomført i november 2016. Det er høyest score i Oslo.

Seksjonssjef for barnehagekontore i bydelen, Hege Cecilie Eikseth forteller videre om selve undersøkelsen.

Her kan du se hele undersøkelsen.

Obligatoriske

– Brukerundersøkelsen er obligatorisk for kommunale, mens ikke-kommunale barnehager kan velge om de vil delta. På alle spørsmål i undersøkelsen for 2016 svarer foreldrene på en skala fra 1-5 der 1 er dårligst og 5 er best. Man kan også svare «vet ikke».

Undersøkelsen har nærmere 30 spørsmål, fordelt på ni hovedområder.

I Nordre Aker har alle 18 kommunale barnehager, samt til sammen 39 ikke-kommunale barnehager deltatt i undersøkelsen. Svarprosenten for bydel Nordre Aker er totalt 78 %.

– Vi opplever foresatte i Bydel Nordre som engasjerte og interesserte i hverdagen til deres barn, og opplever at de i stor grad gir både positive og konstruktive tilbakemeldinger. Dette bidrar til at vi hele tiden er i utvikling, legger Eikseth til.

Mer ros

– Så vil jeg gjerne også skryte av personalet ute på gulvet i barnehagene. I tett relasjon med foresatte har de æren for det gode arbeidet, avslutter Eikseth.

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen var også tilstede under fagdag og feiring.

– Vi bydelspolitikere tar jevnlig turen ut til også barnehagene. Forleden var jeg i Disengrenda Barnehage, og jeg ble imponert av det jeg så. Engasjerte ansatte og en veldrevet og veletablert barnehage, legger bydelutvalgslederen til.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse