Fem anmeldt etter Aksjon skolestart

Trafikkansvalig ved Sentrum politistasjon, Øystein Lægdene. FOTO: Foto: Camilla Svendsen

Fem personer ble anmeldt etter politiets kontroller ved skolene i går. 102 forelegg og gebyrer ble skrevet ut. - Betenkelig, mener førstebetjent i politiets trafikkorps.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2014 kl 11:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: - Det er jo betenkelig, sier førstebetjent ved oslopolitiets trafikkorps, Finn Erik Grønli, om tallene etter gårsdagens Aksjon skolestart.

Politiets Aksjon skolestart hadde sin første dag i går. Det ble gjort kontroller ved 17 skoler og tilsammen 473 biler ble stoppet i hele Oslo på mandag.

Fem personer ble anmeldt i går. To av dem kjørte uten førerkort.

Tilsammen  54 forenklet forelegg ble skrevet ut. Av dem snakket 25 personer i mobilen. 23 av dem kjørte for fort. Høyeste hastighet var målt til 50 km/t i en 40-sone.

LES OGSÅ: Trapper opp aksjonen

Betenkelig

- At så mange snakker i mobil og kjører for fort rundt skolene er betenkelig. Det er også betenkelig at så mange har oppmerksomheten sin på mobilen, at de kjører fort eller kjører på rødt rundt skoler, sier Grønli.

Han sier at små skolebarn ofte ikke tenker over hva de gjør i trafikken. Ofte kan barna gjøre urasjonelle handlinger. Da er det ekstra viktig at bilistene er oppmerksomme.

- Man skal alltid være oppmerksom når man kjører bil. Når man kjører i skoleområder må man være ekstra aktsom, sier Grønli.

LES TRAFIKKSAKER HER

Politiets målsetting er å gjøre skoleveien trygg og redusere risikoen for ulykker. Aksjon skolestart blir gjennomført hvert år. I år holder politiet kontroller hver dag i to uker.

- Tallene viker ikke spesielt fra tidligere år, men etter én dag er det vanskelig å si hvordan det fulle resultatet vil bli, sier Grønli.

Manglende belte

Sentrum politistasjon holdt kontroller ved tre av skolene i deres krets.

Her ble en person anmeldt for kjørting uten førerkort, 25 personer fikk gebyrer for manglende belte og syv forelegg ble gitt for snakking i mobil og manglende sikring av barn. 

Trafikkansvarlig ved Sentrum politistasjon, Øystein Lægdene, sier det er spesielt sløvt å ikke bruke belte.

- Med tanke på at 40 prosent av dødsulykkene er på grunn av manglende belte, så mener jeg det er sløvt, sier han til dittOslo.

Lægdene skulle helst sett at ingen gebyrer ble gitt for dette.

- De fleste sier at de bruker belte på motorveiene. Men det hjelper ikke, når de fleste av ulykkene gjerne skjer i byer.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

MC- fører skadet etter ulykke

Tiltalte hevder han drepte Nav-ansatt i selvforsvar

Her danser rektor for 800 elever (video)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse