Feminin og bredskuldret

STRIKK: H&M lokker blikket til skuldrene ved å pryde dem med store nupper i strikk. Kroner 499.

Nå skal du markere deg i motebildet med spisse skulderputer eller store puffermer.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

AUTORITET: Sett deg i respekt med kort offiserssjakke med skulderputer fra Bik Bok til kroner 599.

Se bildet større

FASONG: Med puter både på skuldrene og rundt hoftene gir denne kjolen fra H&M deg en ny og annerledes silhuett. Kroner 499.

Se bildet større

ROMANTISK: KappAhl lanserer også denne sesongen en egen vintagekolleksjon, hvor blant annet en kjole med store posete skuldre til kroner 499 inngår.

Se bildet større

SLØYFER: En sløyfe på hver skulder gir et romantisk uttrykk til denne capen fra Andersen & Lauth til kroner 5000.

Se bildet større

PUFFERMER: Høsten byr på mange varianter av kjoler med store puffermer. Her lilla kjole fra Oasis med både puff og skulderputer til kroner 649, og sort kjole fra Oasis med store puffermer i blonder til kroner 1149.

80-tallet brakte mange elementer inn i motebildet som man tiåret etter sverget på aldri å innføre seg igjen. Ett av disse elementene var skulderputer. Skulderputer som hos de ivrigste tilhengerne var så store at brukerne måtte smyge seg sidelengs gjennom dørene.

Trender i sirkler

Nå skal skuldrene igjen breie seg hos de moteriktige.

— 80-tallets powerdressing er tilbake, og dermed fokuset på skuldre og skulderputer, opplyser stylist Jeanette Hoff.

— Det er morsomt å se at trender går i sirkler og stadig dukker opp på nytt. Min mor ble hekta på skulderputer på 80-tallet, og har siden brukt skulderputer i alt. Hun føler seg naken uten. Nå er hun plutselig moteriktig igjen, smiler stylisten.

Skulderputer for kvinner ble innført på 1930-tallet, i alt fra gensere til kjoler. En av de første designerne som tok skulderputene i bruk var Elsa Schiaparelli, og skulderputene på 80-tallet hentet inspirasjon fra hennes modeller.

Kopierer

— I høst har designere som Balenciaga, Marc Jacobs, Docle & Gabbana og Givenchy latt seg inspirere av de markante silhuettene fra 1930- og 1980-tallet. Kleskjeder som H&M, Topshop, Oasis og Gina Tricot er veldig raske med å kopiere trender, og denne høsten har de knapt en dressjakke, kjole eller topp uten skulderputer, forteller Hoff.

Hun tror de mest dramatiske variantene er typiske moteblaff som fort vil forsvinne ut av motebildet.

— Bruk gjerne skulderpute-plaggene sammen med litt mer klassiske plagg. For eksempel en dressjakke med brede skuldre til en enkel hvit t-skjorte og jeans, tipser hun.

— 80-tallet fra topp til tå er ikke hot.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse