Svindlet av maler: – Fikk penger og forsvant

 

«Maleren» kom med et svært prisgunstig tilbud for oppussing av huset på Nordberg. Det kostet Lars Rivö 5000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2008 kl 09:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lars Rivö fikk ikke utført malejobben han trodde han skulle få. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

NORDBERG: 30. april kom en en hyggelig mann i 30-årene og tok kontakt med Lars Rivö og naboen i Dyrlandsveien på Nordberg.

– Han fortalte oss at husene våre måtte males, og at han kunne gjøre det til en gunstig pris. Naboen min sa han allerede hadde avtale med en annen maler, mens jeg etter hvert gikk med på å få et tilbud fra ham, sier Rivö.

Godt tilbud

Rivö holder frem den håndskrevne kontrakten den tilsynelatende troverdige maleren la frem. I tilbudet på 55.000 kroner inngikk blant annet høytrykksvasking, skraping av gammel maling, grunning og maling av vegger, vinduer og terrasse, og reparasjoner av grunnmur. Prisen skulle ifølge kontrakten inkludere merverdiavgift, materialer, arbeid og stillaser.

– Jeg vet såpass at det er svært mye arbeid til en veldig god pris, sier Rivö, som etter noe betenkningstid sa ja til tilbudet fra maleren, som ikke skulle ha betaling før arbeidet var utført og godkjent av huseieren.

Stakk av med penger

Tre dager senere startet arbeidet. Mannen i 30-årene gikk selv i gang med å høytrykksspyle grunnmuren. Dagen etter kom han tilbake med to polske arbeidere som satte i gang å skrape veggene.

– Samtidig ba han om et forskudd på 5000 kroner til innkjøp av materialer. Jeg påpekte at dette ikke var i tråd med kontrakten, men han lovte at beløpet skulle trekkes av totalsummen, sier Rivö.

Mannen tok pengene og dro, mens polakkene ble igjen og jobbet ut dagen.

– Dagen etter kom de to tilbake og ventet på maleren og materialene han skulle ha kjøpt, men han dukket aldri opp, og de to dro igjen. På telefon kom han med mer eller mindre troverdige bortforklaringer de neste par dagene, men han har aldri dukket opp igjen, sier Rivö oppgitt.

– Føler meg dum

– Mannen oppga at han hadde et firma, men jeg finner det ikke registrert noe sted. Mobilnummeret hans er registrert på et annet navn. Tanken på at jeg var dum nok til å la ham lure meg er svært irriterende, sier Rivö.

Han har fått opplyst at andre naboer også har blitt kontaktet av maleren, men takket nei til tilbudet. Bilen hans skal senere ha blitt observert parkert i Lersolveien.

Rivö oppfordrer andre til å være på vakt overfor mannen.

– Jeg ba om referanser, noe han selvfølgelig hadde, og som han skulle ta med seg dagen etter. Jeg så like lite til referansene som til mannen etter at han fikk pengene av meg, sukker Rivö, som i etterpåklokskapens lys ser at han burde ha reagert på mannens framferd.

– Jeg gikk på limpinnen, og skjønte det straks han ikke dukket opp igjen. Siden han opererer med et annet navn enn det telefonene hans er registrert på, vet jeg jo ikke med sikkerhet hva han heter, og føler grunnlaget for anmeldelse er for tynt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse