24 etasjer på Gullhaug torg: Fikk sin velsignelse

SV, Fremskrittspartiet og Høyre, her ved Heidi Rømming, Jan Tank-Nielsen og Hermann Kopp, stemte for signaltårn og trafikkfritt torg i Nydalen. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bystyreflertallet sier ja til signaltårnet i Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Byutviklingskomiteens innstilling om å godkjenne det 24 etasjer og 77 meter høye signalbygget på Gullhaug torg ble vedtatt i sin helhet av bystyret onsdag 17. februar. Det var flertallet fra komiteen, bestående av byrådspartiene Høyre og Frp, sammen med SV, slik NAB skrev 11. februar, som stemte for reguleringsplanen i bystyret.

Forstår skeptikerne

SVs Heidi Rømming er fornøyd med vedtaket.

— Jeg tror dette blir et spennende bygg. Det har et smalt fotavtrykk, og vil fremstå som et tårn, ikke et høyhus. Rådet for byarkitektur støtter det, og arkitekt Kristin Jarmund som har tegnet dette har laget mye bra tidligere, sier Rømming.

Hun sier hun likevel forstår skepsisen som har blitt fremsatt mot planene.

— SV er veldig glade for at vi med dette har fått et helhetlig torg på Gullhaug inn i planene. Det var en forutsetning for at vi kunne støtte det, sier Rømming.

I reguleringsplanen ligger det at Gullhaug torg stenges for gjennomkjøring for biler, taxiene forsvinner og kun bussen får passere. Torgdekket vil bli enhetlig, og det skal åpnes ned mot Akerselva.

— Streng høyhusplan

Byrådssekretær Ståle Hagen (H), i byrådsavdelingen for byutvikling tror bygget vil styrke Nydalens identitet.

— Bygget blir liggende relativt lavt i terrenget, og vil ikke bli så dominerende, men det vil markere Gullhaug som sentrum i Nydalen. Fotavtrykket er bare 120 kvadratmeter, og det vil heller ikke kaste skygge mer enn fem minutter ett sted, sier Hagen.

— Jeg synes det positivt at vi får en mer helhetlig torgløsning. Det vil helt klart påvirke trafikken i omliggende gater at Nydalsveien stenges, men området er nå knyttet tett til bykjernen med gode kollektivløsninger, som blant annet t-baneringen, sier han.

Han mener bygget skiller seg klart fra andre høyhus, og at vedtaket ikke gjør det lettere å bygge høyt i Oslo.

— Vi har en veldig streng høyhusplan, som sier at det ikke skal bygges over 42 meter. Men i enkelte områder er det åpnet for noe høyere bygninger, som for eksempel rundt Oslo S og i Bjørvika. Dette bygget er spesielt, og skiller seg ut ved at det er slankt og skulpturelt. Dette er på ingen måte et nytt Oslo Plaza, sier Hagen.

Fornøyd utbygger

Også utbygger Avantor er meget godt fornøyd med at reguleringsplanen er vedtatt, etter å ha jobbet med prosjektet i ni år. I følge direktør Christian Joys vil arbeidet med rammesøknaden igangsettes umiddelbart, og den forventes innsendt til Plan- og bygningsetaten sensommer 2010.

HVA MENER DU OM SIGNALTÅRNET PÅ GULLHAUG TORG? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Bli fan av Nordre Aker Budstikke på Facebook!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse