ANNONSE
Annonse

Fikk tidenes julegave

Mye lys og glede i Nordre Aker bydel for tiden

Mye lys og glede i Nordre Aker bydel for tiden. Sist ut er lys rundt Kringsjå Skianlegg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2015 kl 15:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: Ikke mye snø som skal til før skiglade barn er på. Noen centimeter på gressbanen nedenfor Nordberg ungdomsskole er nok. Når det i tillegg har kommet lys langs nye Kringsjå Skianlegg, ja da er det som rene julekvelden for skigruppa til Koll IL.

- Dette er tidenes julegave for oss. Å få lysanlegget på plass, har gått på rekordtid, og det er bare å berømme Oslo skikrets og bymiljøetaten for støtte, velvillighet og snarlig saksbehandling. Klubben bare vokser og teller nå rundt 400 skientusiaster, små og store. Dette er noe vi virkelig trengte, sier en svært fornøyd leder av Koll ski, Øyvind Bånerud.

Les også: Kollmila - en skifest

 

Mye lys i Nordre Aker

Fra før av disponerer IL Koll et lite skianlegg med en lysløype fra 80-tallet i nærheten av Nordberg kirke, hvor det også er tre små hoppbakker. Traseen fra kirken og opp til hoppbakkene og lysløypa har også fått belysningsanlegg som vil bli tent i løpet av kort tid.

Nordre Aker Budstikke har også nylig skrevet om at lys rundt Sognsvann snart skal være på plass. I tillegg er også lys og ny trasé mellom Grinda og Sognsvann på markatrappene.

Spillmidler

I sommer tok Kolls skigruppe kontakt med både kretsen og Bymiljøetaten. Det ble sendt søknad til potten for «næranlegg», og søknaden ble godkjent. Belysningen ved Kollkloppen (Kringsjå skianlegg) er finansiert av Bymiljøetaten. Belysningen fra Nordberg kirke til Kollbanen er finansiert av IL Koll og spillemidler til «næranlegg». Totalsummen for næranlegglys er på kroner 250.000,-.

Imponerende og entusiasme

Oslo skikrets, ved anleggsansvarlig Peter Zimmer og Bymiljøetaten ved  Trond Enkerud har også tatt turen til det nye anlegget tirsdagskvelden.

 

- Imponerende, veldig flott at dette nå er på plass. Dette trenger Kolls skigruppe, sier Zimmer.

 

- Veldig hyggelig å se at anleggene kommer på plass rundt omkring i Oslo, og flott med så mange entusiastiske idrettsfolk som jobber for de forskjellige prosjektene, legger Enkerud til, men benytter anledningen til å nevne at alle anleggene er åpne for bruk av alle.

Noe Kolls langrennsjef sier seg helt enig i.

Ut på Gaustadjordet

Løypa vil gå langs fotballbanen som Lyn bruker, og som etter hvert får kunstgress, over Kollkloppen og ut på Gaustadjordet. Jordet ligger innenfor markagrensen, men planen er at lys i randsonen, også skal lyse opp deler av jordet.

- Et godt samarbeide med bonden som forpakter denne jorda av Statsbygg har resultert i at det er gitt tillatelse til å anlegg traséer ute på jordet, hvor det drives kornproduksjon i sommerhalvåret, ifølge Bånerud.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

 

Laster inn ...

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse