Fikk tilbake troen på politikk

Stian Bromark fikk troen på politikk etter 22. juli.

Stian Bromark forteller om ekstreme holdninger blant Anders Behring Breiviks meningsfeller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2012 kl 17:21

OSLO: Arbeidet med boka «Selv om solen ikke skinner. Et portrett av 22. juli» har gitt Bromark troen på politikk tilbake.

Etter å ha jobbet som journalist og skrevet om politikk i mange år følte han seg desillusjonert og mente politikere snudde med vinden.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER

- Politikk var viktig før 22/7, men etter denne dagen ble det ekstremt personlig. Her har jeg intervjuet ungdommer som holdt på å bli drept for det de tror på, og det har gitt meg troen på politikk tilbake. Disse ungdommene er ekstremt ressurssterke. De har kjent hatet på kroppen, de har stirret det i øynene. Jeg liker å tro at de kommer til å bruke det til noe godt. At de fortsetter å jobbe for et rausere og mer inkluderende Norge, sier Bromark.

Les også: Foreldre stålsetter seg før rettssakens brutaliteter

Bromark håper boka kan lære oss noe om hvordan mennesker oppfører seg i ekstreme situasjoner, samt faren ved ekstremisme.

- Behring Breivik representerer en forskrudd ekstremversjon av tanker mange har her i Norge, sier Bromark. Som debattredaktør i Dagsavisen får han stadig tilsendt debattinnlegg av den ekstreme typen.

- Vi får tilsendt mye grums til debattsidene våre selv om folk må stå fram med navn. Og de skammer seg ikke engang.

 

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Andersens hjerte for Røa

Frøs ihjel utenfor hjemmet sitt

- På Lindeberg er det fint å bo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon