Fikk tilbake troen på politikk

Stian Bromark fikk troen på politikk etter 22. juli.

Stian Bromark forteller om ekstreme holdninger blant Anders Behring Breiviks meningsfeller.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2012 kl 17:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Arbeidet med boka «Selv om solen ikke skinner. Et portrett av 22. juli» har gitt Bromark troen på politikk tilbake.

Etter å ha jobbet som journalist og skrevet om politikk i mange år følte han seg desillusjonert og mente politikere snudde med vinden.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER

- Politikk var viktig før 22/7, men etter denne dagen ble det ekstremt personlig. Her har jeg intervjuet ungdommer som holdt på å bli drept for det de tror på, og det har gitt meg troen på politikk tilbake. Disse ungdommene er ekstremt ressurssterke. De har kjent hatet på kroppen, de har stirret det i øynene. Jeg liker å tro at de kommer til å bruke det til noe godt. At de fortsetter å jobbe for et rausere og mer inkluderende Norge, sier Bromark.

Les også: Foreldre stålsetter seg før rettssakens brutaliteter

Bromark håper boka kan lære oss noe om hvordan mennesker oppfører seg i ekstreme situasjoner, samt faren ved ekstremisme.

- Behring Breivik representerer en forskrudd ekstremversjon av tanker mange har her i Norge, sier Bromark. Som debattredaktør i Dagsavisen får han stadig tilsendt debattinnlegg av den ekstreme typen.

- Vi får tilsendt mye grums til debattsidene våre selv om folk må stå fram med navn. Og de skammer seg ikke engang.

 

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Andersens hjerte for Røa

Frøs ihjel utenfor hjemmet sitt

- På Lindeberg er det fint å bo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse