Finansbyråd søker sannhet på scenen

Kristin Vinje får boltre seg på scenen på Nationaltheateret de nærmeste dagene. FOTO: Foto: Anne Marie Huck Quaye

- Jeg kunne ikke takke nei, sier Kristin Vinje (H), som spiller seg selv i «En Folkefiende i Oslo» på Nationaltheateret denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2012 kl 12:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/NORDRE AKER: Versjonen av Henrik Ibsens kjente drama «En Folkefiende», som har premiere på hovedscenen torsdag, er på alle måter modernisert. Det er kunstnerkollektivet Rimini Protokoll som har invitert 100 Oslo-borgere til scenen for å spille seg selv.

Ibsenfestivalen 2012 åpner med bestillingsverket «En folkefiende i Oslo» i regi av Haug/Wetzel, og spilles på Hovedscenen til og med lørdag.

- Jeg er der som finansbyråd og representant for de som styrer byen, sier Vinje.

Hun forteller kunnskapene om  En Folkefiende måtte friskes noe opp, samt skuespiller-ferdigheter som har vært lagt på is siden russerevy.

- Det handler om å balansere sannheten å tolke hvordan man skal formidle enkeltinformasjon, sier Vinje om budskapet i Ibsens drama.

Med andre ord, Ikke så langt unna jobbeskrivelsen til politikere flest.

Hva om du oppdaget råttenskap i byen din? Hva om du kunne bevise hvor den kom fra, men visste at om sannheten kom for en dag, ville den påvirke alles liv, og kanskje skade eller til og med ødelegge oss? Dette blir kanskje besvart når brødrene Stockmann, kjemper kampen for og imot sannheten.

Nordre Aker-beboer Vinje forteller at karakterene i stykket også blir bedt om å si noe om sitt favorittsted i byen.

- Da har jeg valgt Damplassen, sier Vinje fornøyd.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse